Çevrecilerden, Başbakan Davutoğlu'na Termik Santral Çağrısı

Çevrecilerden, Başbakan Davutoğlu'na Termik Santral Çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yarınki ziyaretinde randevu taleplerine rağmen görüşemeyeceklerini düşünen 'DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu' üyeleri, vatandaşların da katılımı ile düzenledikleri basın açıklaması ile Bursa halkının...

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yarınki ziyaretinde randevu taleplerine rağmen görüşemeyeceklerini düşünen 'DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu' üyeleri, vatandaşların da katılımı ile düzenledikleri basın açıklaması ile Bursa halkının termik santrale karşı olduğunu hatırlattı.

'DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu' tarafından Panayır Mahallesi Karakova Meydanı'nda düzenlenen Başbakan’ı bilgilendirme amaçlı basın toplantısında mahalleli, zehir solumak istemediklerini ifade ederek, yapılması düşünülen termik santrale tepki gösterdi. 'Termik yapma boşuna, yıkacağız başına', 'Termik santral istemiyoruz', 'Bursa uyuma yeşiline sahip çık' şeklinde sloganlar atan vatandaşlar, Başbakan’dan bu duruma dur demesini istedi.

"PROTESTO DEĞİL BİLGİLENDİRME EYLEMİ"

Basın açıklaması öncesi açıklamada bulunan DOĞADER Başkanı Murat Demir, protesto değil, bilgilendirme yaptıklarını belirterek, “Bugün burada protesto eylemi yapmıyoruz. Bildiğiniz gibi sayın başbakan yarın Bursa’ya gelecek, DOSAB termik santral lobisinin sayın Başbakanla görüşme randevusu var. Bizim de var. Muhtemelen biz görüşemeyebiliriz. Termik santral lobisinin sayın Başbakanı etkileme çabası olacak. Çünkü Bursa’da bir avuç sanayiciden başka kimse buna destek vermiyor. Bu nedenle bizler bu projeyi istemediğimizi ve neden istemediğimizi sayın Başbakanı buradan bir bilgilendirme eylemi gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Basın açıklaması yapan mahalle sakinlerinden Durmuş Berk ise Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde buhar maliyetlerini düşürmek için kömürle çalışan bir termik santral kurulmak istendiğine dikkat çekerek, “Bursa’da tüm kentin olumsuz etkileneceği kömür yakıtlı termik santral yapılırken, kent sakinlerinin yok sayılarak sadece bir kısım sanayiciye para kazandırmak amacıyla santral kurulmak istenmektedir. Bu santral kurulursa Bursa’nın tamamı zarar görecektir.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da bölgede zaten var olan santraller ve sanayi kuruluşları nedeniyle kanser vakalarının arttığını belirterek, “Bu bölgede özellikle akşamları pencereleri açamıyoruz. Hastayız, termik santrali zehiri burada istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Feyzi Zengin isimli bir mahalle sakini vatandaş ise Cumhurbaşkanının sigara içilmesine verdiği tepkiye atıfta bulunarak, “Bir tek çöp sigara için insanlar zehirleniyor diye tepkisini nasıl ortaya koydu. Bu en doğal hakkımız, çünkü çocuklarımız zehirleniyor. Zaten burada bir santral hayatımızı zehirliyor. Çocuklarımızın zehirlenmesine asla müsaade etmeyiz Bursalılar neredesiniz, ovanız gidiyor.” şeklinde tepki gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.