Çevreci projelerle enerji tasarrufu

Çevreci projelerle enerji tasarrufu

Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Karatay Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu

Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 37 binden fazla ağacın kesilmesinin önüne geçen Karatay Belediyesi, 12 milyon KW’nın üzerinde de bir enerji tasarrufu sağladı. Karatay Belediyesi, Sıfır Atık konusunda yaptığı çalışmalarla hem atıkları geri dönüşüme kazandırıyor, hem de ekonomiye önemli katkılar sağlıyor.

Bugüne kadar 42 binin üzerinde konutta Sıfır Atık konusunda bilgilendirici eğitimler veren Karatay Belediyesi, Sıfır Atık alanında ilçe genelindeki tüm bu çalışmalarını 38 kişilik ekip ve 14 araçla sürdürüyor.

“1 Atık Çok Şey Değiştirir 2 – İlkokul Atık Toplama Yarışması” ile en çok puan toplayan ilk 3 okula para ödülü, piknik ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. 42 okulun katıldığı sadece bu yarış yarışma kapsamında 2 ay boyunca toplamda 57 ton atığın ekonomiye geri dönüşümü sağlandı ve doğanın korunmasına katkı sağlanmış oldu.

MOBİL SIFIR ATIK ÇOCUK TİYATROSU 9 BİN ÖĞRENCİYLE BULUŞTU

Sıfır Atık Çocuk Tiyatrosu projesiyle ise, ilçe genelinde bulunan ilkokullarda yaklaşık 9 bin öğrenciye Sıfır Atık konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak adına tiyatro oyunu sahnelendi.

Toplamda 1,8 MegaWatlık olan 2 güneş enerji santrali sayesinde Karatay Belediyesi, belediye hizmet binası başta olmak üzere ilçenin bütün park ve tesislerin aydınlatmasını söz konusu tesislerden karşılıyor.

KAPALI PAZAR MARKETLERİ DE ELEKTRİK ÜRETİYOR

Karatay Belediyesi tarafından son olarak ilçeye kazandırılan 2 adet kapalı pazar marketler de çevre dostu olarak tasarlandı ve söz konusu pazar marketlerin çatılarına güneş enerjisi santrali(GES) kuruldu.

2 bin 922 metrekarelik alana sahip ve tek kat olarak tasarlanan Büyüksinan Kapalı Pazar Marketi Projesi’nde idari bölüm, enerji odası yer alıyor. Kalenderhane Kapalı Pazar Marketi projesi ise 2 bin 350 metrekarelik bir inşaat alanına sahip olup, Büyüksinan Kapalı Pazar Marketi projesinin aynı özelliklerine sahip.

Karatay Belediyesi, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirerek ilçedeki tüm ilkokul öğrencilerine 8 bin adet “Sıfır Atık Eğitim Seti” hediye etti. Karatay Belediyesi yine yıl içerisinde Karataylı çocukları, “Karatay Çevre ve Çocuk Şenliği”yle buluşturdu.

TEMEL HEDEFİMİZ YEŞİL VE TEMİZ KARATAY

Çevreci ve yenilenebilir enerjiye dair birçok projeyle Karatay’ı geleceğe taşıdıklarına vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çevreye ve doğaya sahip çıkan belediyecilik anlayışından ödün vermeden bu alanda etkin ve güzel hizmetler sunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Hasan Kılca şu değerlendirmelerde bulundu: “Çevre hizmetlerinde yakaladığımız başarı çıtamızı hem geliştirmek hem de daha ileriye taşıyıp örnek hizmetlerimizin sayısını artırmak için gayretle çalışıyoruz. Bundan sonra da bu alana yönelik yeni ve özgün projelerimizle hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Temel hedefimiz gelecek nesillerimize çok daha güzel, yeşil ve temiz bir Karatay emanet etmek.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.