Çevre bilinci ile hareket ediyorlar

Çevre bilinci ile hareket ediyorlar

Karatay Büyük Sinan Mehmet Fatma Dalan İlköğretim Okulu, çevre bilincine yönelik olarak düzenlediği programlarla öğrencileri bilinçlendiriyor

Karatay Büyük Sinan Mehmet Fatma Dalan İlköğretim Okulu, çevre bilincine yönelik olarak düzenlediği programlarla öğrencileri bilinçlendiriyor.

Tema Vakfı tarafından “Mavi Gök Yeşil Yaprak Projesi” kapsamında öğrencilere verilen seminerde, günümüzün ve geleceğimizin en önemli sorunu olan küresel ısınma konusuna dikkat çekildi. Seminerde, geri dönüşüm köşesi oluşturulması, çevre koruma kulübü kurularak faaliyetlerinin kulüp panosunda sergilenmesi, sınıflar arası en güzel bitki yetiştirme yarışması düzenlenmesi gibi çalışmaların önemi anlatıldı.

Gönüllü öğretmenler tarafından yürütülen projeler çerçevesinde çevre ile ilgili bir çok çalışma yapılan okulda, Aslım Ormanı’ndaki ağaç dikme çalışmalarına katkıda bulunuldu.

ATIK PİL TOPLAMADA BİRİNCİ OLDULAR

Okulda yapılan bir diğer önemli proje ise, 10 pile 1 adet dondurma verilmesi uygulaması. Öğrencilerin çok sevdiği bu proje ile çevredeki atık piller toplandı. Bunun sonucunda da Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası’nda okul bölge birincisi olarak bu konudaki duyarlılığını kanıtladı.

Okulda ayrıca Mavi Gök Yeşil Yaprak Projesi kapsamında KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından “Su Tasarrufu” konulu seminer verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.