Cerrahi müdahale ile diyabete son

Cerrahi müdahale ile diyabete son

Birçok tedavi yöntemini deneyip sonuç alamayan diyabet hastaları cerrahi müdahale ile kesin sonuç alarak diyabetten kurtuluyor

Birçok tedavi yöntemini deneyip sonuç alamayan diyabet hastaları cerrahi müdahale ile kesin sonuç alarak diyabetten kurtuluyor.

Obezite cerrahisindeki gelişmelerin sonucu olarak ameliyatla ile tip2 Diyabet artık tarih oluyor. Cerrahi müdahale ile diyabetin organlara verdiği zararda önleniyor.

Selçuklu Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin 2-3 Haziran Abant Diyabet günlerinde doktorlara verdiği konferansta diyabet hastalığının bir grubunun cerrahi olarak tedavi edilebileceğini söyledi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda tip2 diyabetin cerrahi yolla kesin bir şekilde tedavi edilebileceğinin Prof.Dr. Mustafa Şahin tarafından ifade edilmesi büyük ilgi uyandırdı.

Diyabet konusunda otorite sayılan akademisyenler uygun hasta seçimi halinde sağlıklı sonuç elde edilebileceğini ifade ettiler. Prof.Dr. Şahin, “Bilindiği gibi tip2 diyabet daha çok şişmanlıkla birlikte görülmektedir. 10 yıldır obezite tedavisiyle ilgileniyorum, bu süreç içerisinde tüm dünyadaki gözlemlere paralel olarak, kilo veren hastaların şeker hastalıklarından ve ilaçlardan kurtulduklarını gözlemledik. Bu gözlemlerden çıkardığımız sonuçları daha detaylı analiz ettiğimizde tip2 diyabetin kendi içinde iki farklı grubu ayrıldığını ilk grubu şişman hastalar ikinci gurubu normal kilolu hastalar oluştuğunu” ifade etti. Prof.Dr. Şahin,  konuşmasının devamında şişman hastalara kilo verdiren ameliyatların yapılmasının şeker hastalığı tedavisinde yeterli olduğu ancak normal kilolu hastaların tedavisinde durumun farklı olduğunu  söyledi.

Prof.Dr. Mustafa Şahin, bu hastaların klasik ameliyatlardan farklı olarak gıdaların ince barsağın son bölümüne daha erken ulaşmasını sağlayan yöntemlerin daha etkili olduğunu, Kasım ayı sonunda bir toplantı düzenleyerek konu ile ilgili olan bilim camiasını bilgilendireceklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.