Cemil Çiçek: Arkasında dış güçler var

Cemil Çiçek: Arkasında dış güçler var

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen TBMM Başkanı Cemil Çiçek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin terörün hedefinde bir ülke olduğunu söyleyen Cemil Çiçek, terör konusunda dış güçleri hedef gösterdi. Çiçek 'Hiç bir terör örgütünün dış destek almadan varlığını sürdürebilmesi mümkün değildir' dedi.

Çiçek, bir kısım çevrelerin çözüm sürecinin başarılı olmaması konusunda yoğun bir çaba içinde olduğunu da vurguladı.

'Terör bir iç politika konusu değildir' diyen Cemil Çiçek, 'terör Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en can yakıcı konularının başında geliyor. Bir çok insan malesef terör sebebiyle kaybedilmiştir. Dolayısıyla terör sorununa iç politika konusu yapılmadan bakabilirsek bazı ortak noktaları bulabiliriz. Terör hükümetleri aşan bir sorundur. İkincisi Türkiye'de terörle mücadele kanunu kapsamında hüküm giymiş 38 örgüt var. Dolayısıyla Türkiye terörün hedefi olan bir ülkedir. Hiç bir terör örgütü dış destek almadan varlığını sürdürebilmesi mümkün değildir. En fazla dış destek gören terör örgütleri de Türkiye'deki örgütlerdir. Bunu hepimizin bilmesi lazım' şeklinde konuştu.

TERÖR SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEMEYEN ULUSLARARASI GÜÇLER VAR

Bu örgütlere destek verenlerin kimler olduğunu aradan geçen bunca zaman sonra hepimizin görmesi gerektiğini ifade eden Çiçek 'Türkiye bu sorunu çözmek için uğraşıyor ama öbür taraftan da bu sorun çözülmesin diye bir alay uluslararası güç var. Bunların bir kısmı aynı ittifak olduğumuz ülkelerdir. Bazen dünyada barışı sağlamak için yan yana olduğumuz ülkelerdir. Bu işin böylesi çarpık bir yanı da var. Bunu görmemiz gerekir. Çünkü terör uluslararası politikada bir enstürüman olarak kullanılıyor. Bir ülkenin bir ülkeyi istikrarsızlaştırmak, kaos yaratmak, kalkınma çabalarını engellemek ve belli politikalarını o ülkeye kabul ettirmek ve o ülkenin belli politikalardan caymasını temin etmek için kullandıkları en çirkin en ahlaksız ama en uygun da enstürümandır. İşte Türkiye bir olayla böyle bir olguyla karşı karşıyadır. Onun için bir kısım çevrelerden bu süreç başarılı olmasın diye yoğun bir çabanın olduğunu da görmemiz gerekiyor' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.