Cemal Kaşıkçı açıklaması: 18 kişi İstanbul'da yargılansın

Cemal Kaşıkçı açıklaması: 18 kişi İstanbul'da yargılansın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğunda öldürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğunda öldürülmesi ile ilgili partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kaşıkçı'nın ailesine nişanlısı ve ülkesinde sevenlerine başsağlığında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan Başkonsolosluğunun cinayetini planlayanların sabah saatlerinde geldiğini belirterek Yalova'da keşif çalışmaları yaptığını açıkladı. Kaşıkçı'nın öğle saatlerinde ülkesinin "İstanbul'daki Başkonsolosluğuna girdiğini ve bölgeyi gören kameraların incelenmesi ile konsolosluktan çıkmadığı belirlendiği" belirten Erdoğan, "15 Suudi güvenlikçi, istihbaratçı ve Adli Tıpçı'nın uçaklarla ülkemize geldiği anlaşıldığını ve dublör ve yanındaki şahsın da akşam Riyad'a hareket ettiğinin gördüldüğünü" açıkladı.

 

Kaşıkçı olayı ile ilgili olarak "Riyad önce iddiaları tümüyle reddiyor. Başkonsolos Reuters muhabirine 6 Ekim tarihinde kendini savunmaya çalışıyor" açıklamasında bulunan Erdoğan, "Bu olay İstanbul'da oluyor. Sorumluk makamındayız. Sorgulamak hakkımız" dedi.

"BAŞKONSOLOS GÖREVİNDEN ALINDI"

"Kral Selman'a ilk telefon görüşmemizde Kaşıkçı olayını anlattım. Ortak çalışma grubu kararımızı ilettim.Kral'a Başkonsolos'un yetersizliğini ilettim, Kral Selman'da aynı şeyi söyleyerek ertesi gün Başkonsolos görevinden alındı." diyerek Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olarak ABD Başkanı Trump ile görüştüğünü açıklayan Erdoğan, "olayı devlet ciddiyeti ile süreci yönettik" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "sınırlarımız içinde işlenen Kaşıkçı cinayeti tüm boyutları ile araştıracak, gereğini yerine getireceğiz" açıklamasında bulunarak "Kaşıkçı cinayetinin anlık bir olay olmadığını ve planlı bir operasyon olduğuna yönelik emareler var" diyerek Suudi Arabistan'a yönetimine şu soruları yöneltti:

 

"YEREL İŞBİRLİKÇİ KİMDİR?"

"Cinayet günü bu 15 kişi neden İstanbul'a15 kişi cinayet günü neden İstanbul'da toplanmıştır. Bu kişiler kimden emir alarak oraya gelmiştir, başkonsolosluk binası neden hemen değil de neden günler sonra incelemeye açılmıştır, cinayet ortadayken onca tutarsız açıklama neden yapılmıştır, ceset neden hala ortada yok, cesedin yerli işbirlikçiye verildiği ifadesi doğruysa bu yerli işbirlikçi kimdir?

Sıradan bir kişi bahsetmiyor bundan. Bu yerki işbirlikçiyi açıklamaya mecbursun. Kimse sorular cevaplanmadan meselenin kapatılacağını aklından geçirmesin. Güvenlik birimlerinin elindeki bilgiler hadisenin planlı olduğuna işaret ediyor. Böyle bir meseleyi, birkaç güvenlik ve istihbarat elemanının üzerine yıkmak yanlış"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayeti Suudi Arabistan'ın 18 kişiyi tutuklamasının İstanbul'da yargılanmasını teklif ederek Arabistan yönetimine seslendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.