Çelik: Ali İsmail Kormaz Haberleri Yalan Ve Kışkırtıcıdır

Çelik: Ali İsmail Kormaz Haberleri Yalan Ve Kışkırtıcıdır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gezi Parkı olayları esnasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yapılan haberlere tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Gezi Parkı olayları esnasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili yapılan haberlere tepki gösterdi. Haberlerin hem yalan hem de kışkırtıcı olduğunu vurgulayan Çelik, "CD boş' diyorsunuz yalan, '16-17 dakikalık kayıt silinmiştir' diyorsunuz yalan, 'gizli tanık' diyorsunuz yalan. İyi niyetle bağdaşmayan haberler var. Bizim bir evladımızın ölümünden farklı ideolojik hesaplar yapmak ahlaki değildir." dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir'deki gösteriler sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bu olayla ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan haberler hem doğru değil, hem de kışkırtıcı. İyi niyetle bağdaşmayan haberler var. Dün Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı 17 maddelik bir açıklama yaptı. Burada bütün detaylarıyla neler yapıldığını ifade etti. Öncelikle basın yayın organlarında '2 gün sonra soruşturma başlatıldı' şeklindeki iddianın doğru olmadığını açıkladı. Olayın meydana geldiği gün soruşturma başlatılmış. Merhum İsmail Korkmaz, 3 Haziran'da Eskişehir Odunpazarı Polis Karakolu'na giderek kendisinin darp edildiğini ifade etmiş. Ama bundan 17 saat önce Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gitmiş, orada muayene olmuş ve muayene esnasında Dr. Nesrin Topçu Çiçek'e kendisinin 6-7 basamaklı merdivenden yük taşırken düştüğünü söylemiş. Cumhuriyet Başsavcılığı bu olayı bütün yönleriyle inceliyor" diye konuştu.

"OTEL ZARAR GÖRMESİN DİYE ŞARTEL İNDİRİLMİŞ"

'CD boş' kayıtlar silinmiş’ şeklindeki haberlerin yalan olduğunu vurgulayan Çelik, bu haberleri yapanlara tepki gösterdi. Farklı formatta kayıt edilen bir CD olduğu için ilgili programlarla çalıştırılamadığını aktaran Çelik, şöyle konuştu: “Savcılığın elinde CD vardır, bu CD'ler uzmanlar tarafından incelenmektedir. Bugün '16-17 dakikalık kayıt silinmiştir' şeklinde gazetelerde haberler var. Olayın meydana geldiği mahalde bulunan otel, olayların şiddeti esnasında otel zarar görmesin diye şarteli indirmiş, bu şartelin indirildiği esnadaki görüntüler mevcut değil. Ancak bu olayla ilgili bütün görüntüler bu değil, etraftaki bütün kuruluşların kameraları tespit edildi, kayıtları alındı, 40 CD'lik görüntü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelenmektedir. Olay böyle olmasına rağmen, yargıya intikal etmiş bir meseleyi medyamızın kışkırtıcı bir ton ile vermemesi gerekiyor. Ülke hepimizin, birilerinin acılarını deşmek kimsenin işine yaramaz. Bizim bir evladımızın ölümünden farklı ideolojik hesaplar yapmak ahlaki değildir.”

"GİZLİ TANIK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bugün gazetelerde, 'bir gizli tanığın ifadesine göre' şeklinde bir ifadenin yer aldığını kaydeden Çelik, bunun da yalan olduğunu söyledi. Çelik, örgütlü suçlarda gizli tanık uygulaması yasal olarak yapılabildiğini, bu olayda böyle bir şeyin söz konusu olmadığı için gizli tanık müracaatı yapanın gizli tanıklığının kabul edilmediğini bildirdi.

"BU EVLADIMIZ 2008 YILINDA GÜVEN HASTANESİNDE KALP AMELİYATI OLMUŞ"

Çelik, “Vefat eden evladımızın kim olduğu, nereli olduğu, kaç yaşında olduğu, hangi ilden olduğu hiç önemli değil, bizim bir evladımız, bizim bir insanımız. Hukuk devletinde onun hakkını korumak devletin boynunun borcudur. Burada yargı ve polis hassasiyetle görevini yapmaktadır. Polisi ve yargıyı itibarsızlaştırmak için özel bir gayret sarf edilmesini anlamlı bulmuyorum. Sözünü ettiğim medya organları bir itibardan söz ediyorlarsa biraz da kendilerinin doğru haber yapma itibarıyla ilgilenseler bu çok daha memnuniyet verici olacak. Bu evladımız Güven Hastanesi'nde 2008 yılında kalp ameliyatı olmuş, kalp kapakçıkları değişmiş. O günden sonra kan sulandırıcı ve kolesterol hapları kullanmaktadır. En ufak darbede beyin kanaması geçirebileceği ortadadır. Gerek İsmail Korkmaz'ın şahsi sağlık durumu, merdivenden mi düştü, gerçekten birileri tarafından mı dövüldü, bu kimseler kötü niyetli kimseler miydi, bunlar arasında polis var mıydı, bunlar polis tarafından mı yapıldı, bütün bunlar ortaya çıkmadan hüküm vermenin, bu hükümleri henüz daha İsmail Korkmaz toprağa verilmişken, annesinin babasının gözyaşları kurumamışken, bu kulis bilgilerini 'gerçek tahkikat' diye 8 sütundan manşete taşımanın ahlaki bir tarafını görmüyorum. Benim öz evladım birileri tarafından öldürüldüğü zaman hangi ızdırabı duyuyorsam, en azından ahlaki olarak, bir baba olarak evladımla ilgili daha farklı tonlarda olabilir mi? Bu bizim meselemiz. Bu ülkenin çocuğu protesto ve gösteri yapabilir, bu onun öldürülmesini gerektirmez, Bu konuda hemfikiriz.” sözlerini dile getirdi.

"BU ÜLKEDE KAOS OLDUĞU ZAMAN BUNDAN KİM MEMNUN OLUYOR?"

‘Gizli tanık' dendiğini, yalan çıktığını, 'CD boş' dendiğini yalan çıktığını, 'Kayıtlar silindi' otelin sahibi ile gidip görüşebileceğini anlatana Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkede kaos, huzursuzluk, kavga olduğu zaman bundan kim memnun oluyor. Elbette insanımızın hakkını müdafaa etmek görevimiz, bunu belli bir sorumluluk çerçevesinde yapmamız gerekiyor.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.