"Çelenge Bile Tahammül Etmeyen Bir Hükümet Var"

"Çelenge Bile Tahammül Etmeyen Bir Hükümet Var"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması hakkında takipsizlik kararı vermesini Adalet Sarayı önüne siyah çelenk bırakarak tepki gösterdi.CHP...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması hakkında takipsizlik kararı vermesini Adalet Sarayı önüne siyah çelenk bırakarak tepki gösterdi.

CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur ve partililer 'Adaletin Kara Günü' yazılı çelenkle Hükümet Konağı önüne geldi. Adalet Sarayı’nın önüne çelenk bırakmak isteyen CHP’lilere polis izin vermedi. Bunun üzerine CHP’liler siyah çelengi Hükümet Konağı önünde bulunan otoparka bıraktı.

Türkiye’de 17 ve 25 Aralık tarihlerini yolsuzluk günü olarak ilan edeceklerini ifade eden CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “17 ve 25 Aralık soruşturmasının bu kadar basite indirgenmesi Türkiye'nin demokraside geldiği noktayı göstermektedir. Nitekim örneği de ortada olduğu gibi çelenge tahammül etmeyen bir hükümet var. Bu çelengi bırakmak bir demokratik haktır. Bunu bile bırakmıyorlar. Biz bunu tarihte kara gün olarak her zaman anımsayacağız. İktidar olduğumuz zaman Türkiye'de, 17 ve 25 Aralık tarihlerini yolsuzluklar günü olarak ilan edeceğiz."

Yapılan açıklamadan sonra CHP'liler olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.