Çayır: 12 Eylül Askeri Mahkemelerinin Cezaları Yok Hükmünde Sayılmalı

Çayır: 12 Eylül Askeri Mahkemelerinin Cezaları Yok Hükmünde Sayılmalı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Mağdurları Ülkücüleri Komisyonu Başkanı Remzi Çayır, 12 Eylül sıkı yönetim askeri mahkemelerinin verdiği cezalarının sonuçlarıyla birlikte yok hükmünde sayılmasını ve ceza alanların bir gün de olsa.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 12 Eylül Mağdurları Ülkücüleri Komisyonu Başkanı Remzi Çayır, 12 Eylül sıkı yönetim askeri mahkemelerinin verdiği cezalarının sonuçlarıyla birlikte yok hükmünde sayılmasını ve ceza alanların bir gün de olsa SSK'lı sayılmasını talep etti.

Remzi Çayır, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ aracılığıyla hükümete verdiği mektupta, 12 Eylül 1980 darbesinin hem işkencesini hem hapishanesini yaşamış bir nesil olduklarını belirterek, bu itibarla 12 Eylül 1980 darbesinin ve sıkı yönetim mahkemelerinin verdiği cezaların sonuçları ile birlikte yok hükmünde sayılması gerektiğini vurguladı.

"DARBECİLERİN CEZALARININ YATILMASI ÇELİŞKİDİR"

12 Eylül darbecileri yargılanırken, 12 Eylül darbecilerinin anayasasını değiştirmeye çalışırken, 12 Eylül darbecilerinin oluşturduğu sıkıyönetim mahkemelerinin verdiği cezaların sonuçlarının hala devam etmesinin akılcı, toplum ve birey yararına olmadığına işaret ederek, "Toplumsal barış şarttır. Geçmişle yüzleşirken geçmişin haksızlıklarının ortadan kaldırılması gerekir. Yıllar sonra Türkiye’de geçmişin kirlettiği ve hukuksuzluk oluşturduğu şartların değişmesi lazımdır. Türkiye demokratikleşmeye çalışırken, darbe yasalarını ve darbecilerin verdiği cezaları hala yaşatması büyük bir çelişkidir. Bu itibarla 12 Eylül 1980 darbesinin ve sıkıyönetim mahkemelerinin verdiği cezaların sonuçları ile birlikte yok hükmünde sayılması gerekir." dedi.

12 ELÜL MAĞDURLARININ TALEPLERİ

Çayır, mağduriyetlerin giderilmesi için hükümete şu taleplerini iletti: "12 Eylül sıkı yönetim askeri mahkemelerinin verdiği cezalarının sonuçlarıyla birlikte yok hükmünde sayılması. 12 Eylül 1980 sıkı yönetim askeri mahkemelerinden ceza alanların 1 günde olsa SSK'lı sayılması mağduriyeti az da olsa önleyecektir. Darbeleri ve cuntacıları mahkum etmek, o dönem mağdur edilmiş insanlara haklarını iade etmekle mümkündür. Bu itibarla yeni düzenlemeler yapılması ve mağduriyetlerimizin son bulmasını talep ediyoruz."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.