Çay’ın Gençlik için özel projeleri

Çay’ın Gençlik için özel projeleri

Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay, geçmişi ile barışık geleceğe umutla bakan bir gençlik yetiştirmek amacıyla Gençlik Sosyal Gelişim ve Kariyer Merkezleri projesini hayata geçirmeyi planlıyor.


Gençlerin sigara, alkol, uyuşturucu madde kullanımına, kumar ve benzeri alışkanlıklar ile fuhuş, anarşi ve teröre karşı korunması ve bilinçlendirilmesi amacıyla sosyal ve kültürel ortamlar oluşturulacağını dile getiren Çay, “Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, kişisel yeteneklerini keşfedebilecekleri, çeşitli sosyal ve kültürel imkânlardan ve rehberlik hizmetlerinden yaralanabilecekleri “Gençlik Sosyal Gelişim Ve Kariyer Merkezleri” kurulacaktır” dedi. Sosyal Gelişim ve Kariyer merkezlerinde mesleki danışmanlık ve yönlendirme, zekâ, yetenek ve ilgi testleri konusunda uzman kişiler tarafından uygulanacağını belirten Hikmet Çay, “Merkezle iletişime giren gençlerin Türk Kültürünü öğrenmesi ve bu kültürün tüm öğelerinin yaşantılarına geçirebilmeleri sağlanacak, takım çalışmalarına ortam hazırlanarak dünya gençleriyle bir araya gelecekler” diye konuştu. Konya’ya Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerine yönelik projeleri hakkında da bilgi veren Çay, yardıma ihtiyacı olan öğrencilerin yanında olacaklarını söyledi. Çay, bilimsel ve akademik çalışmaları teşvik edeceklerini öğrencilerin görüşlerinin belediye yönetiminde etkili olacağını ifade etti.
Baskın yabancı kültürlerin etkisiyle gençlerin benliğinden koptuğunu dile getiren Çay, “Gerçekleştirilecek seminer ve panellerle gençlere Türk Kültürü anlatılacak, kültürel mirasımızın devamını sağlamak için ilköğretim ve lise döneminde yapılan halk oyunları, tiyatro, müzik, el sanatları gibi konulardaki yeteneklerini daha aktif hale getirmek için çalışmalar yürütülecektir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.