Çaycı Hüseyin'i konuk etti

Çaycı Hüseyin'i konuk etti

Çocuklar Duymasın dizisindeki Çaycı Hüseyin karakteriyle tanınan Tiyatrocu Alparslan Özmol ve arkadaşlarının oynadığı Haylaz İbiş isimli...

Meram Abdullah Aymaz İlkokulu öğrencileri, “Çocuklar Duymasın” dizisindeki Çaycı Hüseyin karakteriyle tanınan Tiyatrocu Alparslan Özmol ve arkadaşlarının oynadığı “Haylaz İbiş” isimli tiyatroyu izlediler.Merve Eğitim kurumları bünyesinde yer alan Merve Meram Abdullah Aymaz İlkokulu, Tiyatro sanatçısı ve “Çocuklar Duymasın” dizisindeki Çaycı Hüseyin karakteriyle tanınan Alparslan Özmol, sanatçı arkadaşlara Zafer Altun ve Burak Berkan’la birlikte oynadıkları “Haylaz İbiş” tiyatro eseriyle okul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini buluşturdu.
Tiyatro Sanatçısı Alparslan Özmol, “Oyunumuz Haylaz İbiş, geleneksel Türk tiyatro örneklerinden derleme olup çocuklara adab-ı muaşeret görgü kurallarını neşeli, eğlenceli bir biçimde öğretmeyi amaçlamıştır. İbiş ve Memiş’in yaptığı her türlü yanlışlıkların ve haylazlıkların görgü kurallarına uymadığını anlatıp, okula gitmemenin cehalete neden olduğunu, yalan söylememeyi, büyüklere ve yaşlılara saygılı olmayı  İbiş ve Memiş üzerinden gösterip çocuklarla birlikte doğruyu bulmayı ve öğretmeyi temel esas etmiştir”dedi.
Okul Müdürü Hüseyin Taş, “Okul yönetimi olarak tiyatro sanatçısı Alparslan Özmol ve arkadaşlarının oynadığı “Haylaz İbiş tiyatro eseriyle görgü kurallarını öğrencilerimize hem seyrederek, hem de eğlenerek öğrenmiş oldular. Biz de hedefimize ulaşmış olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.