Çay ocaklarında "yaz" mesaisi

Çay ocaklarında "yaz" mesaisi

Havaların ısınmasıyla birlikte çay ocaklarında yaz mesaisi başladı. Küçük tabure ve masalar dükkan önüne ve kaldırıma koyulmaya başlandı.

Havaların ısınmasıyla birlikte çay ocaklarında yaz mesaisi başladı. Küçük tabure ve masalar dükkan önüne ve kaldırıma koyulmaya başlandı. Konya'da birçok yerde bulunan sokak çay ocakları hareketli günler geçiriyor. Belediyeden alınan ruhsat doğrultusunda kaldırımlara masa atan iş yeri sahipleri kış döneminin çetin geçtiğini belirterek, vatandaşın artık kendini sokağa atmaya başladığını söyledi. Bedesten ve civarında bulunan bir çay ocağı sahibi, “İnsanlar artık sokaklara çıkmak, açık havada yiyip içmek, oturmak, sohbet etmek istiyor. Bunun için kapılarından dışarı taşan çay ocakları ideal bir mekan. Kapılarının önündeki kaldırımlara masa ve sandalyeleri atıyoruz. Müşteriler hem gelen geçene bakıyor, hem de kışın alıştığı lezzetleri havadar bir ortamda tadıyor.

Kaldırımdaki bir masada, bir kahve eşliğinde hiç sıkılmadan, çevreyi seyrederek oturmak bile zevk. Konya'ya özgü sokak çay ocakları şehrin dinamizmi yükseltiyor. Konya'da artık sokak kafeleri ve çay ocakları hızla artıyor” dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.