Canlı yayında Türklük Kürtlük tartışması

Canlı yayında Türklük Kürtlük tartışması

Canlı yayında Türklük Kürtlük tartışması

Gecenin en hararetli tartışması CNN Türk ekranlarındaki Tarafsız Bölge'de meydana geldi. Ahmet Hakan'ın sunumuyla ekrana gelen programda MHP'li milletvekili Özcan Yeniçeri, Ahmet Türk ve hukukçu Sibel Özel'in tartıştığı anlar hayli gerilimli geçti.

"ARINÇ'IN AÇIKLAMALARINI ÖNEMSİYORUZ"

BDP'li Ahmet Türk, başta Erdoğan olmak üzere hükümetin açlık grevlerine karşı geliştirdiği üslubu eleştirirken Arınç'ın Bakanlar Kurulu sonrası "ılımlı" yaklaşımına dikkat çekerek "Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamaları önemsiyoruz." dedi.

"Arınç'ın "anadilde savunma" adına yaptığı açıklamalar, bizim de alacağımız kararları yeniden gözden geçirmemize ve yeniden tartışmamıza neden olacaktır." diyen Ahmet Türk, hükümetin bu konuda atacağı adımların Kürt halkının tanınması açısından da önemli olacağına vurgu yaptı.

TÜRKLÜK KÜRTLÜK TARTIŞMASI

Bunun üzerine Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Öğretim Görevlisi olan Sibel Özel söz aldı. Ahmet Türk'ün ve diğer BDP'li milletvekillerinin Türk kelimesinden rahatsız olduklarını ileri sürdü. Türklük kavramı üzerine uzun bir konuşma yapan Özel, İspanya ve Fransa örneklerini de vererek Türk isminin bir etnik temele dayanmadığını, vatandaşlık temeline oturtulması gerektiğini savundu.

BULGARİSTAN'DAKİ TÜRKLER TÜRK DEĞİL Mİ?

Bunun üzerine Sibel Özel'e cevap veren Ahmet Türk ise "O zaman Bulgaristan'da yaşayan Türkler'e ne diyeceğiz. Onlar Türk değil mi" diye tepki gösterdi.

Ahmet Türk'ün sözlerine, "Tabiki onlar Türk asıllı Bulgar vatandaşlarıdır" diyen Sibel Özel'in yaptığı bu açıklama, Twitter'da uzun süre TT listesinde yer alırken kendisine yönelik tepkiler oluştu.

ARAYA MHP'Lİ VEKİL GİRDİ

MHP milletvekili Özcan Yeniçeri ise "Türk kelimesi etnik değildir. Kasıtlı bir biçimde Türklük etnik temele indirilmek isteniyor" diyerek sözü aldı. "Türkiye'de büyük bir Kürt ırkçılığı var" diyen Yeniçeri sözlerini şöyle sürdürdü;

"KEDİYİ BİLE TÜRK - KÜRT DİYE AYIRACAKLAR"

"Türklük, kasıtlı bir biçimde etnik temele indirilerek, diğer etnik yapıların ayrı şekilde tarif edilmesi gerektiği hedefinden dolayı bu şekilde adlandırılmaktadır. Türkiye'de büyük bir Kürt ırkçılığı vardır. Bunlar yakında kedileri bile Kürt kedisi Türk kedisi diye ayıracaklar. Ispanağı bile Kürt-Türk ıspanağı diye ayıracaklar".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.