Çankırı’da Gençlik Hareketliliği Projesi Uygulanıyor

Çankırı’da Gençlik Hareketliliği Projesi Uygulanıyor

Çankırı Girişimci Gençlik Topluluğu tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca kabul edilen proje uygulanmaya başladı. Erasmus + Gençlik Programı kapsamında, Gençlik...

Çankırı Girişimci Gençlik Topluluğu tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca kabul edilen proje uygulanmaya başladı. Erasmus + Gençlik Programı kapsamında, Gençlik Hareketliliği Projesi olarak hazırlanan 'Active Citizenship of Young People in Rural Areas-Kırsal Kesimlerdeki Gençlerin Aktif Vatandaşlığı' isimli proje Türkiye, İtalya ve Romanya’dan toplam 29 katılımcı ile gerçekleştiriliyor.

Türk grubunun lideri Taner Kılıç, projenin ana temasını kırsal kesimlerde yaşayan gençlerin sorunlarının oluşturduğunu söyledi. 2 farklı Avrupa ülkesinden katılımcıların, Çankırı’da Türk katılımcılarla bir araya geldiklerini ve 3-10 Eylül 2014 tarihleri arasında 8 gün süreli bir etkinlik gerçekleştireceklerini ifade eden Kılıç, "Proje; özellikle Avrupa Birliği’nde toplumsal uyumu geliştirmek için gençler arasındaki dayanışma ve hoşgörü duygusunu güçlendirecektir. Projeyi oluşturmaktaki asıl amacımız, kırsalda yaşayan ve daha önce uluslararası projelere hiç katılmamış dezavantajlı gençlerin kişisel gelişimi ve kültürlerarası öğrenmesi için fırsatlar oluşturmaktır. Projemizle sadece ülkemizdeki değil, Avrupa’nın kırsal kesimlerinde yaşayan gençlerin de yaşadıkları sosyal ve kültürel sorunları ortaya koyarak, gençler için yenilikçi sosyal çıkış yolları oluşturabilmek istiyoruz. Buradan hareketle, diğer Avrupa ülkelerindeki durum nedir, ilgililer neler yapıyorlar ve sorunlara ne gibi çözümler bulunuyor, onları görmek ve gençlerimize göstermek amacındayız. Bunun yanı sıra projemiz sayesinde gençlerimizin Avrupa’yla ilgili önyargılarını ortadan kaldırıp, hem diğer Avrupa ülkelerinin farklı kültürlerini tanıyabilmeleri hem de kendi kültürlerini Avrupalı diğer gençlere tanıtabilmeleri için bir fırsat sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında, yaygın eğitim tekniğiyle gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, simülasyonlar ve kurum-kuruluş ziyaretleri yanında, ilin tarihi ve turistik mekânlarına geziler, gençlerle söyleşi ve bilgilendirme toplantıları, yerel yönetici ziyaretleri, kültür geceleri vb. birçok farklı etkinlik yapılacak. Projenin tamamlanmasından sonra da diğer ülkelerden gelen gruplarla ortaklaşa çalışarak yeni projeler geliştirilmesi ve bu projelerle gençlerin yurt dışına gidebilmeleri için fırsat sağlanması düşünülüyor.

Projeye katılan Türk gençler ise şunları ifade etti: “Ev sahibi ülke olmamız dolayısıyla kendi kültürümüzü çok daha iyi tanıtabileceğimizi düşünüyoruz. Bu sayede yabancı misafirlerimizin Türk kültürü ve Türk insanı hakkında olumlu düşüncelerini artıracaklarını, ülkemizi daha iyi tanıyacaklarını ummaktayız. Projemiz ile Avrupalı misafirlerimize Çankırı’nın tarihi ve kültürel mirasını etkin bir şekilde göstererek ilimizin tanıtımı yönünde katkı sağlamayı planlıyoruz. Böylece yurt dışından gelen ortaklarımız Çankırı’yı daha iyi tanıma ve kent insanı ile iletişime geçme şansı bulacaklar.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.