Canikli: Özel Yurt Gibi Kullanılan Evler Kastedilmektedir

Canikli: Özel Yurt Gibi Kullanılan Evler Kastedilmektedir

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öğrenci evleri ile ilgili açıklamada özel yurt gibi kullanılan evlerin kastedildiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öğrenci evleri ile ilgili açıklamada özel yurt gibi kullanılan evlerin kastedildiğini söyledi. Canikli, “Sayın Başbakanımız bunu öğrencilerin çoklukla kaldığı yerler olarak ifade etti. Bu da aslında özel yurttur.” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, öğrenci evleri ile ilgili tartışmayı değerlendirdi. Canikli konuya ilişkin sorulara şu cevabı verdi: “Bu konuda hiçbir çelişki yok. Her bakan arkadaşımız kendi görev alanı ile ilgili bölümden bakıyor. Burada kastedilen çok açık bir şekilde şudur; ev ya da başka bir formatta onun önemi yok. Özel yurt gibi kullanılan alanlar kastedilmektedir. Sayın Başbakanımız bunu öğrencilerin çoklukla kaldığı yerler olarak ifade etti. Bu da aslında özel yurttur. Özel yurt statüsüne sokulacak alanlar devletin denetimi ve gözetimi altında olmalıdır. Bu, yasalarla devlete verilen bir görevdir. Gençlerin korunması devlete verilen bir görevdir. Toplumun önemli bir bölümü bu şekildeki işleyişi problem olarak görüyorsa buna hükümetimizin kayıtsız kalması düşünülemez. Yasalar çerçevesinde yine Anayasa'nın verdiği talimatı yerine getirmek üzere gençlerin korunması, bu görevi yerine getirmek üzere gerekli adımlar atılır. Gerekli tedbirler alınır. Kişi bazında güvenlik güçlerine bir talep geldiği zaman o konularda kendi görevleri çerçevesinde görevlerini yaparlar. Şu anda yasalar neyse onun ötesine hiç kimsenin geçmesi mümkün mü? Hukuk çizgisi dışında işlem yapılması mümkün mü? Mevzuat neyi emrediyorsa onun ötesine hiç kimse geçemez.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.