Çanakkale'de Madencilerin İş Güvenliği Ele Alındı

Çanakkale'de Madencilerin İş Güvenliği Ele Alındı

Çanakkale bölgesinde yer altında çalışan madencilerin iş güvenliğinin ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, riskli durumların acilen bildirilmesi istendi. Toplantı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ başkanlığında Çalışma...

Çanakkale bölgesinde yer altında çalışan madencilerin iş güvenliğinin ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, riskli durumların acilen bildirilmesi istendi. Toplantı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapıldı. "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği" konulu bilgilendirme toplantısına İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, SGK İl Müdürü Basri Tümsek, İl Müdür Yardımcısı Bircan Kaçar, İl Jandarma Komutanı Mete Barakazi, İl Özel İdaresi Müdürü Celil Sezgin, Halk Sağlığı Müdürü Burhan Kütük, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Metin İlhan, TKİ İşletme Müdürü Nizamettin Özmek ve Erdoğan Çabuk katıldı.

Toplantıda çalışma barışının tesisi, çalışanların sağlık ve güvenliklerinin sağlanması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi için yapılanlar ve yapılması gerekenler görüşüldü. Toplantı sonunda, maden işçilerinin güvenliği ve sağlığıyla ilgili denetimlerin arttırılarak devam etmesi, her kurumun kendi görev alanı ile ilgili "çok tehlikeli işler" sınıfında yer alan maden işyerlerini ziyaret edebileceği, tespit edilen eksikliklerin ilgili makamlara bildirilmesi gerektiği konusunda anlaşmaya varıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.