Çanakkale zaferi Medine'de kutlandı

Çanakkale zaferi Medine'de kutlandı

18 Mart Çanakkale deniz zaferi ve şehitlerini anma programı, Medine'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferinin 96. yıldönümünü idrak ediyoruz. Türk tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılan Çanakkale Savaşı Zaferi, milletimizin kahramanlık ve fedakârlık noktasında zirveye çıktığı, kutsal bir destanın ve onurlu bir mücadelenin adıdır. Bu kutsal mücadele ile  bütün dünyaya, Türk Milletinin bağımsızlığı uğruna, seve seve canını ve her şeyini verebileceğini göstermiştir.

Şehitlerimiz kazanılan bu zaferle, birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza, el ele olunca en zor durumlarda nelerin yapılabileceğini göstermiştir. Kazanılan bu zafer, milletimize aydınlık ufuklar çizerek, şahlanan bir ulusun bağımsızlık destanı olmuştur.

Çanakkale destanını zihinlerde canlı tutmak ve çekilen sıkıntıları, verilen amansız mücadeleyi gelecek nesillere daha iyi aktarabilmek ve şehitleri saygıyla yadetmek adına her yıl Türkiye'de ve Dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

18 Mart 'Çanakkale şehitlerini anma' haftası dolayısıyla Uluslararası Medine Türk Okulu'nda da çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

2/C sınıfı Öğretmeni Ahmet Çağlar yönetiminde hazırlanan 'Ney'leyim Çanakkaleyi' isimli programda Çanakkale şehitleri anıldı.

Program, sınıf öğretmeni Ahmet Çağlar'ın canlı ney müziği eşliğinde sunuldu.

kullan

Öğrencilerin coşkulu katılımları ile gerçekleşen programda, gurbette olsalar dahi vatan şehitlerinin unutulmazlığı ve vatan uğruna verilen amansız mücadelenin önemi vurgulandı.

İlk olarak Çanakkale cephesinde yaşanan 'Azman Dede ağlıyor' ve 'Kınalı Hasan' isimli iki anı yer aldı. Programda dile getirilen hatıralar izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Okul öğrencilerinin okuduğu duygu yüklü şiirler büyük beğeni topladı.

Özellikle 2/C sınıfı öğrencilerinin düzenlediği 'Çanakkale Oratoryo'su izleyenlere coşkulu ve duygulu anlar yaşattı.

Program Özcan Akıncı'nın okuduğu 'Çanakkale şehitlerine' hitaben yazılan şiirle son buldu.

Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.