Çanakkale Savaşını canlandırdılar

Çanakkale Savaşını canlandırdılar

Konya'da, Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıldönümü nedeniyle kurulan savaş platosunda Çanakkale Savaşı'nda yaşananlar canlandırıldı



Konya'da kurulan savaş platosunda Çanakkale Savaşı'nda yaşananlar canlandırıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümü nedeniyle Kayalıpark'ta savaş platosu oluşturuldu. Profesyonel tiyatro oyuncuları alanda Çanakkale Savaşı'nı canlandırdı. 57. Piyade Alayına komutanlık eden Mustafa Kemal'in, "Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında, yerimize başka kuvvetler ve komutanlar kaim olabilir" sözü ile başlayan canlandırmada Mehmetçiğin nasıl savaştığı gözler önüne serildi.
Çanakkale Savaşları kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın 276 kilogramlık top mermisini kaldırıp namluya sürmesi ve İngiliz gemisinin batırılmasının canlandırılması alanda bulunanlardan büyük alkış aldı. Geniş bir alanda canlandırmayı izleyenler duygusal anlar yaşadı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Çanakkale Savaşlarında dünyanın gidişatına değişik bir yön verildiğini, haksızlığa karşı dik bir duruş sergilendiğini söyledi. Her türlü imkansızlığa rağmen Çanakkale'de bir milletin duruşunun görüldüğünü belirten Ötegen, "O günün şehitlerine, gazilerine çok şey borçluyuz. Bugün onları hatırlatma pahasına burada bir şeyler yapabiliyorsak bunun mutluluğunu duyacağız. Çanakkale'de ve İstiklal Savaşında en çok şehit veren il Konya" dedi.
Savaş platosunda 19 Mart tarihine kadar saat 10.00-18.00 arası günde 5 kez Çanakkale canlandırması gerçekleştirileceği bildirildi.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.