Can Ataklı: "Türkiye'de terör bitti!"

Can Ataklı: "Türkiye'de terör bitti!"

Gazeteci Can Ataklı, Habertürk TV'de katıldığı Enine Boyuna programında Türkiye'de terörün bittiğini iddia etti.

Habertürk TV'de Ece Üner'in sunduğu Enine Boyuna programına konuk olan gazeteci Can Ataklı, Türkiye'de artık terörün bittiğini iddia etti.

Ataklı bu görüşünü, PKK'nın "silah bıraktık" açıklamasını ve hükümetin o bölgede attığı adımları baz alarak temellendirirken, terör eylemleri olmasa bile bölgede başka şeyler olabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

İşte Can Ataklı'nın o sözleri...

"Biz bugüne kadar hep terörle mücadele kapsamında konuşurken, terörün silah bıraktık açıklaması ve o günden bu yana da, bu süreci bozabilecek eylemler olmadığına göre ben terörü bir anlamda bitmiş kabul ediyorum.

PKK'nın tekrar terör eylemlerine başlaması intihar olur. Ama onun dışında başka şeyler olur belki. Bu ortadan kalktıktan sonra yapılacak her hamle artık orada bir halk kitlesini görecek. Üstelik de bir ulusal konsey toplanmış. Orada ileriye dönük bir takım adımlar atılmışken. Türkiye için bir kolaylık ama aynı zamanda da bir zorluk söz konusu artık bundan sonra.

Çünkü artık karşımızda bir terör örgütü değil, çok geniş bir halk yığını var. Üstelik sınır ötesinde var olan 40 milyona çıkan bir kitle söz konusu olacaktır ki, herhalde Türkiye bundan sonra artık o konuda çok akıllı, dikkatli ve özenli adımlar atmak zorunda. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.