Cami Ve Kur'an Kursuna Yapılan 'Işid' Karalamasına Büyük Tepki

Cami Ve Kur'an Kursuna Yapılan 'Işid' Karalamasına Büyük Tepki

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde zahireci esnaflar tarafından yaptırılan cami ve Kur'an kursuna yönelik sosyal medyada bazı çevrelerce başlatılan ‘IŞİD kampı’ karalaması büyük tepki çekti. Mardin’in 2. büyük camisi olan Hububat Ticaret...

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde zahireci esnaflar tarafından yaptırılan cami ve Kur'an kursuna yönelik sosyal medyada bazı çevrelerce başlatılan ‘IŞİD kampı’ karalaması büyük tepki çekti. Mardin’in 2. büyük camisi olan Hububat Ticaret Merkezi Şeyh Şerif Kahraman Camii'nde toplanan esnaflar, basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi. Uluslararası İpekyolu üzerinde ve merkezin içinde bulunan camide Kur'an öğrenen çocuklara yönelik iddiaları lanetlediklerini belirten esnaflar, iftiraların kasıtlı olduğunu dile getirdiler.

IŞİD terör örgütünün sadece insanları değil aynı zamanda İslam'ı katlettiğini belirten esnaflar, küçük çocukların ve binlerce zahireci esnafın lekelenmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti. Esnafın birlik ve beraberliğini hazmedemeyenlerin kasıtlı olarak bu tür yollara başvurduğunu anlatan Zahireciler Derneği Başkanı Şerif Öter, bu tür iftiraları atanları Allah’a havale ettiklerini belirtti. Caminin herkese açık olduğunu ve yoğun olarak kullanıldığını belirten Öter, karalama kampanyaları sonucu kendilerine telefonlar geldiğini ve bu durumun esnafı rahatsız ettiğini aktardı. IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu söyleyen Öter, bu tür örgütlerle hiçbir ilgilerinin olamayacağını dile getirdi. Öter, “Değil IŞİD, IŞİD’in ismi bile helal para ve esnafımızın alın teri ile yapılan bu camiye giremez. Bu karalamalar, esnafımızın itibarını zedelemeye yöneliktir. Allah’a havale ediyoruz.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.