Cami cemaatinden anlamlı davranış

Cami cemaatinden anlamlı davranış

Konya’da bir camide uzun yıllardır vekil imam olarak hizmet veren Usame Mert, asil imam ataması sonrası cami cemaatiyle vedalaştı, cemaat tarafından imama hizmetlerinden dolayı plaket verildi.

Meram Eskiyol Ferah Camii imamı olan Usame Mert, beş yıla yakın süredir hizmet verdiği camiden, asil imamın ataması yapılması nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Hizmet süresince camii cemaatinde yakın ilişlerde bulunan, cemaatin büyük sevgisini kazanan imam Usame Mert’e, cami cemaatinden; Yaşar Hevesli, Mehmet Ekin, Ahmet Çağırgan, İsmail Küçükkeklik, Eli Ekin, Ömer Uyanık, Metin Erdur ve Murat Eroğlu tarafından plaket takdim edildi, verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür edildi.

Cami cemaati adına konuşan Yaşar Hevesli, “Hocamız Usame Mert,  vekâleten yürüttüğü görevi, asil imamın atanması nedeniyle bırakıyor. Vekil hoca olmasına rağmen bizlere çok faydası dokundu. Camimizin temizliği, ihtiyaçlarının giderilmesi, cemaat sayısının artması konularında gayretli çalışmalarda bulundu. Biz de cami cemaati olarak kendisine teşekkür etmek için, küçük bir plaket takdim ettik” dedi.

Cami İmamı Usame Mert ise duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir imamın en büyük vazifesinin, görev yaptığı camideki cemaat sayısını artırmak ve çevresine örnek bir kişilik sergilemesi olduğunu kaydeden Mert, “Güzel hizmetlerde bulunmanın mutluluğu ile camimizden ayrılıyorum. Bundan sonraki görev yerlerimizde de aynı hassasiyetle hizmetlerimizi sürdürmeye çalışacağım” diye konuştu.

HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.