Çam ağacından su içiyorlar

Çam ağacından su içiyorlar

Çam ağacının gövdesindeki çeşmeden akan su, yaz ayının gelmesiyle birlikte artan sıcaklarda vatandaşların susuzluğunu gideriyor.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bir evin bahçesinde bulunan çam ağacının gövdesindeki çeşmeden akan su, yaz ayının gelmesiyle birlikte artan sıcaklarda vatandaşların susuzluğunu gideriyor.
Bahçelievler Mahallesi’nde oturan Hüseyin Aygül, evinin önünde bulunan 35 yaşındaki çam ağacının gövdesine yerleştirdiği çeşmeden akan suyun yoldan gelen geçen herkesin istifade ettiğini belirtti. Aygül, “1980’li yıllarda Kastamonu’ya gittiğimde ormanlarında her çam ağacında yaklaşık 100 metrede bir çeşme vardı. Ben de buradan görüp evimin önünde yapmayı düşündüm. Önce evin önüne bir çam ağacı diktim, büyüyünce şebeke suyundan boruyla ağacı deldim ve ağaç büyüdükçe de uzatmayla ara rekoruyla bir bucuk, iki santimlik en az 10 tane ara rekoru döşedim. Ağaç kalınlaştıkça bunları kapatıyor. 35 yıllık bir çam ağacı oldu” diye konuştu.
1982 yılında diktiği çam ağacının şimdiki haliyle görenlerin hayran kaldığını dile getiren Aygül, ağaçta şu anda sadece önündeki çeşmesinin gözüktüğünü belirterek, “Gelen giden, hurdacısı, karpuzcusu, çoluk çocuğu bu çeşmeden su içiyor, susuzluğunu gideriyor; hayır duası ediyor. Yaz sıcağında ise hayrat gibi bir şey oldu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.