Çalışma süresini 7 saate düşürüp yüzde 85 zam yaptı!

Çalışma süresini 7 saate düşürüp yüzde 85 zam yaptı!

Türkiye'de nadiren de olsa işçiyi koruyan kararlar alınıyor. Bunlara bir yenisi daha eklendi. İşçiler hem az çalışacak hem de çok maaş alacak.

Türkiye'de işçileri koruyan bir karara imza atan belediye dikkatlerden kaçmadı.Söz konusu karar kapsamında işçiler hem az çalışacak hem de çok maaş alacak.

Tunceli Belediyesi, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile imzalanan toplu sözleşmeyle 63 kadrolu çalışanın maaşına yüzde 85 zam yaptı. Ayrıca, sözleşmeyle birlikte ağustos ayı itibarıyla 8 saat olan çalışma süresi kademeli olarak 7 saate düşürülecek.

588755757.jpg

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, toplu sözleşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, personelin aldığı maaşın yetersiz olması halinde verimli olamayacaklarını belirtti. Maçoğlu, personelin ev kirası, market, elektrik gibi ihtiyaçlarını hesaplayarak maaşlarını belirlediğini ifade etti.

Maçoğlu ayrıca, 7-8 saatten fazla çalışmanın verimliliği azalttığını vurguladı ve bilimsel araştırmaların ortalama 4 saat çalışan bir işçinin kendi yaşamını sürdürebilecek kadar emek ürettiğini gösterdiğini söyledi.

Bu kararın alınmasındaki en büyük etkenlerden birinin, personelin geçinemediğine dair şikayetler olduğunu belirten Maçoğlu, bazı personelin başka işlerde de çalışmak zorunda kaldığını ve bu durumun verimliliği olumsuz etkilediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.