Çalışma Bakanlığı Önünde 'Asansör Kazası' Protesto Edildi

Çalışma Bakanlığı Önünde 'Asansör Kazası' Protesto Edildi

İstanbul Mecidiyeköy'deki Torun Center adlı rezidans inşaatında meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybetmesine sebep olan asansör kazası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto edildi. Halkevleri üyeleri tarafından gerçekleştirilen...

İstanbul Mecidiyeköy'deki Torun Center adlı rezidans inşaatında meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybetmesine sebep olan asansör kazası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto edildi.

Halkevleri üyeleri tarafından gerçekleştirilen eyleme katılan grup, ellerinde hayatını kaybeden işçilerin çalıştıkları iş yeri koşullarını gösteren fotoğrafları taşıdı. Eyleme katılanlar, 'AKP’den hesabı devrimciler, emekçiler soracak', 'AKP koruyor, işçiler ölüyor' sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Dilşad Aktaş, AK Parti’nin iş güvenliği derken Soma’da olduğu gibi bir emniyet kemeri, bir baret anladığını söyledi. Aktaş, “Soma’da işçilerin yaşam evleri kurulma trajedisi Meclis'te onanmadı. AKP yaşam odaları kurulmaması için onatmadı. AKP Soma’da olduğu gibi, başında bareti belinde kemeri olan işçilerin katledilmesinden de sorumludur. İş güvenliğinden bunu anlamıyoruz.” diye konuştu.

Katliamın görülmesi için, işçilerin nasıl bir çalışma koşullarına sahip olduğunu anlamak için 10 kişinin ölmesine gerek olmadığını kaydeden Aktaş, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz 8 ay içinde 13 çocuk, 11 kadın toplam 158 işçi hayatını kaybetti. Her şey ortada. Adeta 17. yüzyıl koşulları ortada. Çalıştıkları yerler, çalıştıkları alanlar her şey ortada. AKP bunu iş güvenliği olarak ortaya koyuyor. AKP, katliamları meşrulaştırıyor. Katiller ortada. AKP bir savaş iktidarıdır. Onlarca insanın Ortadoğu’da katliamından sorumlu olduğu gibi, aynı zamanda dünyanın en çok işçi ölümüne neden olan Soma katliamının da sorumlusudur. Bu yüzden AKP 10 işçinin hayatını kaybetmesine neden olmuştur. “

Eylemciler, daha sonra polisi de protesto ederek bakanlık önünden ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.