Çağlayan’da İsrail’e büyük tepki

Çağlayan’da İsrail’e büyük tepki

İstanbul-Çağlayan Meydanında mitinge katılan insanlar, İsrailin devlet terörünü lanetledi. Mitingde konuşan Numan Kurtulmuş İsrail ile yapılan askeri anlaşmaların iptal edilmesini istedi

Saadet Partisi tarafından Filistin ile dayanışma ve İsrail'i protesto amacıyla Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen miting büyük ilgi gördü. Filistin ve Gazze ile dayanışma içinde olmak ve İsrail'i protesto etmek amacıyla gerçekleştirilecek mitinge, 150'den fazla sivil toplum örgütü destek verdi. Havanın soğuk olmasına rağmen yüz binlerce kişi meydanı doldurdu. Filistin ve Türk bayrakları yan yana dalgalanırken yüz binler yaşanan insan katliamına tepkilerini dile getirdi. Filistin ile dayanışma ve İsrail'i protesto içerikli pankartlar taşıyan katılımcılar, yine aynı yönde sloganlar attı.

Mitingde yaptığı konuşmada İsrail’e sert tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. “Çocuklar niçin ölüyor Filistin'de? Neden Batı Şeria bu ateşin altında kalıyor. Nerde BM, nerde AB, nerde İKÖ, nerde insanlık, nerde Müslümanlık. Yazıklar olsun. Ey İstanbul, ey Çağlayan, sizin bu sesiniz bütün dünyada çağlıyor. Bugünden sonra hiç bir hükümet bu sese sessiz kalamayacak ve Filistin'deki zulme müdahale etmeye mecbur kalacak” dedi.
Yahudiler tarih boyunca ne zaman soykırımla karşı karşıya kalsa onları Müslümanların kurtardığını hatırlatan Numan Kurtulmuş, “Şarkın büyük komutanı Selahaddin Eyyübi, geldi ve onları kan revan içinde olmaktan kurtardı. Kiliseleri açtı, sinagogları, havraları açtı. 401 sene 3 ay 16 gün  Osmanlı... Bir tek Yahudi ve Hıristiyan'ın kılına dokunmadı. Ve sonra İngilizler geldi. Almanya'da Hitler yahudileri kesti, fırınlara doldurdu. Hepsine Osmanlı kucağını açtı. Yahudi milletini bizim ecdadımız kurtarmıştır, şimdi nasıl oluyor?” değerlendirmesini yaptı.
TÜRKİYE BU MESELEDE TARAF OLMALI
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz olayları sadece televizyon ekranından seyredemeyiz. Filistin'in tapuları bizdedir biliyoruz. Filistin'in tapuları bizdeyse bize de Filistin'e kendi memleketimiz gibi sahip çıkmak düşer. Biz Türkiye'den basit sözlerle değil, bu meselede taraf olan Filistin'in tapularına sahip bir ülke olarak yüksek sesle konuşmasını ve icraat yapmasını bekliyoruz.”
İSRAİL UÇAKLARINA İZİN VERİLMEMELİ!
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin yapması gereken 9 şeyi şöyle sıraladı: “Milletimizin kararlılığı Türkiye'nin elini kuvvetlendirecek. Hükümet İsrail'deki Büyükelçimizi derhal bugün geri çekmeli. Suriye-İsrail barış görüşmelerinden derhal geri çekilmeli. TBMM'deki İsrail dostluk grubundan istifa edip alınlarındaki bu üyeliğin tarihi bir kara leke olarak kalmasına müsaade etmeyen vekillere teşekkür ediyorum. Türkiye, BM Daimi Konseyi'ndeki geçici üyeliğini de kullanarak uluslararası camiayı harekete geçirmeli. Şu anda Gazze'de devam eden olaylar açık bir soykırım, bir savaş suçudur. Bir zamanlar Karadziç ve Miloşeviç de diyordu ki batı dünyası arkamda. Nereye gittiler? İsrail'in bu savaş kararındaki bütün isimlerin uluslararası arenada yargılanması için Türkiye bütün altyapıyı hazırlamalıdır. Gün gelecek bütün bunların hesabını soracağız. Kimsenin yanına kar kalmayacak. Türkiye yardım faaliyetlerine öncülük etmeli ve koordinasyonu sağlamalıdır. Şu anda Gazze'de yardım götüren bütün yardım kuruluşlarına yürekten teşekkür ediyorum. İsrail ile ilgili askeri anlaşmaları iptal ettiklerini derhal açıklamalıdır. Konya'da eğitim uçuşu yapan İsrail uçaklarına asla izin verilmemelidir. Konya'mızın semaları katil İsrail'in savaş uçaklarının asla uçuş alanı olamaz. İsrail'in saldırılarıyla en azından 4 binin üzerinde yaralı kardeşimiz vardır. Bunların bir an evvel Türkiye'ye taşınması için de mutlaka bir hava köprüsü kurulmalı.”
Sorunun kaynağının insanlara tepeden bakan Siyonist zihniyet olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, çözüm için öncelikle Müslümanlar arasında birliğin sağlanması gerektiğini kaydetti.
Yüzbinlerce insanın İsrail’i lanetlediği mitingde Memur -Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, Filistin Temsilcisi Aram Bilal birer konuşma yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum