Caferi Camisine İkinci Saldırı

Caferi Camisine İkinci Saldırı

Esenyurt’ta kimliği belirsiz kişilerin dün kısmen yaktığı Caferi camisine bu sabah bir kez daha saldırı oldu. Kubbe kısmından camiye giren kimliği belirsiz kişiler, caminin bazı bölümlerini tahrip etti.Esenyurt’ta Caferilerin kullandığı...

Esenyurt’ta kimliği belirsiz kişilerin dün kısmen yaktığı Caferi camisine bu sabah bir kez daha saldırı oldu. Kubbe kısmından camiye giren kimliği belirsiz kişiler, caminin bazı bölümlerini tahrip etti.

Esenyurt’ta Caferilerin kullandığı Muhammediye Camii önceki gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kısmen yakılmıştı. Aynı camide bu sabah saatlerinde ikinci kez saldırı yaşandı. İki kişi olduğu öğrenilen şüpheliler sabah saatlerinde camiye gelerek bazı bölümleri tahrip etti. Olay üzerine camiye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri cami içerisinde parmak izi çalışması yaptı. Saldırganların kubbe bölümündeki pencereden içeri girdiği belirlendi.

İkinci kez saldırıya uğradıklarını kaydeden cami imamı Hamza Aydın durumu komşusunun gördüğünü ve kendisine bildirdiğini kaydetti. Aydın, komşunun söylediklerini şöyle anlattı: “İki kişinin camiye geldiğini görmüş. İçeriye girip 10 dakika sonra dışarıya çıkmışlar. Yüksek sesle ezanınızı okutmayacağız demişler.”

Camide bazı bölümlerin tahrip edildiğini aktaran Aydın, “Ben içeriye girmedim. Müezzin arkadaşın ifadesine göre bazı şeyleri dağıtmışlar. Bazı yazıları, kuranları dağıtmışlar. Müezzine has bir oda vardır. O odayı dağıtmışlar. Bir şey götürmemişler. Herhangi bir şey yakılmamıştır. Sadece caminin içerisi dağılmıştır. Aynı önceki olayda olduğu gibi merdiven dışarıdaydı. Caminin kapıları kapalıydı. Pencereden girip içeriden açmışlar. Biz de polis de sabaha kadar buradaydık. Sabah namazını kıldıktan sonra hava ağardı. Bir şey olmaz düşüncesiyle dinlenmeye gittik. Ekip de biz de bir turlayalım dedi. Saat 07.00 sıralarında camide kimsenin olmadığı anda meydana gelmiş. Şu anda içeride inceleme devam ediyor. Biraz önce cemaatle konuştum. Biz her zaman itidalden, huzurdan yanayız. Yanlış bir cümlenin sarf olması aleyhimize olur. Bu olayı bir Sünni’nin yapması mümkün değildir. Biz yıllardır iç içe yaşadık. Bu olay Sünni, Şii olayı değildir. Farklı bir olaydır. Herhangi bir şeye fırsat vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Yerel seçimlerde CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı olan Çetin Çapan da saldırının gerçekleştiği camiye gelerek cemaate geçmiş olsun dileğinde bulundu. Saldırıyı kınadığını belirten Çapan şöyle konuştu: “Kim ve hangi şekilde yapıyorsa lanetliyoruz. Ülkemizin özellikle bu günlerde barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Bu işi bir mezhebin başka bir mezhebe saldırısı olarak algılamıyoruz. Gerek iktidar, gerekse muhalefet partileri bu konuyu meclise taşımalı. Mecliste bununla alakalı hızla bir komisyon kurulmalıdır.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.