Çadır Kentteki Suriyelilerin İlk Bayram Ziyaretçisi Süleyman Soylu Oldu

Çadır Kentteki Suriyelilerin İlk Bayram Ziyaretçisi Süleyman Soylu Oldu

Osmaniye’de bulunan Suriyeli Türkmenlerin kaldığı çadır kentin bayram konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu oldu.

Osmaniye’de bulunan Suriyeli Türkmenlerin kaldığı çadır kentin bayram konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu oldu.

Bayram namazını çadır kentte kılan Soylu, namaz sonrası camideki cemaatle ve çadırlarda kalan Suriyelilerle bayramlaşıp hal hatır sordu. Bayram namazı için sabanın erken saatlerinde tesisteki camileri dolduran Suriyeliler, ülkelerindeki savaşın, zulmün bir an önce bitmesi ve ülkelerine kavuşması için dua etti.

Bayramlaşma sonrası gazetecilere açıklama yapan Süleyman Soylu, Suriyelilerle bayramlaştığı için mutlu olduğunu, yeni bir dönem, yeni bir gün için ellerin semaya açıldığını, savaşın, huzursuzluğun, haksızlığın ortadan kalkması için dua edildiğini söyledi. Suriyelilerin yurdundan, vatanından, özünden ayrı kaldığını, bağımsızlığı için, yakınlarını kaybetmiş insanların olduğunu söyleyen Soylu, “Bir taraftan ay yıldızlı bayrağın semalarda dalgalanmasına duacıyız. Bir taraftan da bugün birlikte olduğumuz insanların aynı bizler gibi aynı huzur ve sükun içerisinde en kısa sürede bu topraklarda yaşadıklarımızı kendi topraklarında da yaşamasını temenni ediyoruz. İçerde birbirimizle bayramlaşmamız gibi Cebeli Tarık'tan Doğu Türkistan’a kadar bütün insanların bayramlaşmasını istiyoruz.” dedi.

Bayramda bütün insanlığa dua yapıldığını vurgulayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, “Bütün insanlığa bakmayıp sadece kendi topluluklarına bakan, başka topluluklarda, başka dinlerde, başka inançlarda huzursuzluk olsun diye gayret gösterenleri de aklıselime davet ediyoruz. Onları da insanlığa davet ediyoruz. Bugün bu hal içerisinde hepimiz buradan gideceğiz.” diye konuştu.

Türkiye’nin 76 milyon nüfusu ile güçlü bir ülke olduğunu, bundan dolayı yüzyıllarca bu medeniyette yaşayan kardeşleri ile burada kucaklaştığını ifade eden Soylu, “Allah sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyada huzursuzluğu ortadan kaldırabilecek bütün Müslümanlara bu gücü ve kuvveti versin ki elini uzattığında önemli ölçüde o el bir çare eli olsun. O el bir gayrete uzanabilsin, o el bir dostluğa uzanabilsin. Bugün onun için güzel bir bayramlaşma yaptık. Anlamlı bir bayramlaşma yaptık. İnşallah ileriki bayramlarda buradaki dostlarımızla birlikte daha huzurlu ve onların istediği bir ortamda bayramlaşmayı Allah nasip eder.” ifadelerini kullandı.

Soylu, Suriyelilerin kaldığı çadırlara giderek sığınmacıların bayramlarını kutladı, çocuklara harçlık verdi. Konaklama Tesisi dördüncü mahalle muhtarı Adil Receboğlu ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu’ya teşekkür etti. Receboğlu, “İnşallah bu çileler sona gelir ve bayramımızı kendi vatanımızda yaparız. Ne yapalım bayram yapıyoruz, boynumuz bükük, ama onurumuz yüksek, umutlarımız büyük. İnşallah o zalimden kurtulup yeniden vatanımıza kavuşacağımızdan eminiz. Bizlere kucak açan devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bayramlaşmaya AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr.Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş, Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç ile teşkilat yöneticileri de katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.