Buz tutmuş göletteki yaralı flamingo kurtarılamadı

Buz tutmuş göletteki yaralı flamingo kurtarılamadı

Buz tutmuş göletteki yaralı flamingo, tüm uğraşlara rağmen kaçması sonucu kurtarılamadı

Karaman'da buz tutmuş bir gölette mahsur kalan yaralı flamingo, kurtarma ekiplerinin tüm çabalarına rağmen kaçması sonucu kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, Karaman merkeze bağlı Yeşildere beldesinde bulunan ve yaklaşık 2 ay önce su tutulmaya başlanan Yeşildere göleti soğuk havadan dolayı tamamen buz tuttu. Dün, göletin üzerinde uçamayan bir flamingo gören vatandaşlar, durumu Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi. Gölete gelen şube müdürlüğü ve Karaman Belediyesi itfaiye ekipleri buzun kırılabileceği ihtimali üzerine geri döndü. Bu gün sabah saatlerinde ilde bulunan bir sandalı kurtarıcı ile gölete getiren ekipler buzu kırarak flamingoya ulaşmaya çalıştılar. Ayağı kırık olan kuş, ekiplerin tüm uğraşlarına rağmen kurtarılamadı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nazmi Kaplan, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, dünden itiberen yaralı flamingoyu takip ettiklerini söyledi.

Gölette buz kalınlığının 3 santimetre civarında bulunduğunu ve üzerinde yürümenin riskli olduğunu ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

''Yapılan ihbar üzerine dün arkadaşlarımızla buraya geldik. Kuşun bir ayağı kırık. Neden kırıldığını bilemiyoruz. Buz ince. İtfaiyeye haber ettik. Onlarda bir şey yapamadılar. Bu gün sabahta itfaiye ekipleri sandal getirdi. Buzu kırarak kuşa ulaşmaya çalıştık. Fakat kuşa arkadaşlarımız yaklaştıkça kuş göletin başka bir kısmına kaçıyor. Şimdilik yapacağımız bir şey yok. Takip ediyoruz. Buzlar erirse veya kuş karaya çıkarsa tekrar yakalamaya çalışıp tedavi ettireceğiz.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.