Büyükşehir Olan Manisa'da Kurumlar İçin Bina Bulunamıyor

Büyükşehir Olan Manisa'da Kurumlar İçin Bina Bulunamıyor

Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından merkezde Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerini kurulmasıyla birlikte kurumlar yapılanma çalışmalarını sürdürüyor.

Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından merkezde Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerini kurulmasıyla birlikte kurumlar yapılanma çalışmalarını sürdürüyor. İlçe emniyet müdürlükleri yeni bina buluna kadar aynı binada hizmet verecek. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, kısa vadede kiralama yöntemini tercih ettiklerini belirterek, belediye binalarıyla ilgili de belediye başkanlarıyla görüşeceğini söyledi. Savaş, kurumların yapılanma tamamlanana kadar hizmetlerine devam edeceğini belirtti.

Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Savaş, Manisa’da kamu için bina sıkıntısının olduğunu söyledi. Savaş, “Belediyeler, yerel yönetimler kamu tüzel kişiliğin birer parçasıdır. Belediyeler konusunda yardımcı olabileceğimiz alanlar olursa destek vermeye her zaman hazırız. İlçe emniyet müdürlükleriyle ilgili durumda aynı konuya işaret ediyor. Manisa’da kamu binaları bulma konusunda sıkıntı var. Bundan dolayı okullarımız ikili eğitim yapıyor. Bunu zamanla içerisinde çözeceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Kısa dönemde kiralama yönteminin ela alınabileceğini aktaran Savaş, "Mevcut imkanları paylaşabiliriz. Memurların yeni ilçelerde çalışması kısa sürede çözülebilir. O konuda bir sıkıntı yok. Belediye binası konusunda yeni belediye başkanlarıyla görüşeceğiz. Ankara Keçiören Kaymakamlığı yaklaşık 10 yıl boyunca bir apartman dairesinde hizmet verdi. Şehzadeler Kaymakamlığı için kiralama yöntemini kullandık. Yeni hükümet konakların yapımı çok uzun sürmeyecek. Şehzadeler Kaymakamlığı için eski Askeri Hastane’sin önerdik. Projesi hazırlandı. Bu seneki yatırım programı olmazsa gelecek seneki yatırım programı içine alınır. Hizmetlerini sürdürenler, yeni teşkilatlandırma tamamlana kadar hizmetlerini sürdürecek.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.