Büyükşehir, Güzelbahçe’deki Arsa Kavgasını Bitirdi

Büyükşehir, Güzelbahçe’deki Arsa Kavgasını Bitirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası’nı karşı karşıya getiren ve 8 yıldır devam eden Güzelbahçe'deki üniversite arsası tartışması sona erdi. Büyükşehir Belediyesi, 191 bin metrekarelik arsanın dörtte üçünü 'üniversite...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası’nı karşı karşıya getiren ve 8 yıldır devam eden Güzelbahçe'deki üniversite arsası tartışması sona erdi. Büyükşehir Belediyesi, 191 bin metrekarelik arsanın dörtte üçünü 'üniversite yerleşke alanı' ilan eden plan değişikliğini askıya çıkardı. Bu adımla, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Güzelbahçe'deki arsası resmen üniversite alanı olarak ilan edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediye meclisi tarafından onaylanan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin konuları, Büyükşehir Belediyesi Nazım Plan Şube Müdürlüğü'nce bir ay müddetçe askıya çıkardı.

Güzelbahçe’de İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından 8 yıl önce satın alınan 191 bin metrekarelik arazi üniversite kampüsü yapılmak isteniyordu. Üniversite yönetimi, bu arazide kampus kurmak için Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. 2006'daki başvuru üzerine tartışma başladı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş arasında ‘rant’ tartışması yaşanmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.