Büyükkoyuncu Fen Lisesi ÖSYM Türkiye birincisi

Büyükkoyuncu Fen Lisesi ÖSYM Türkiye birincisi

ÖSYMnin 15 Mart 2012 tarihinde yayımladığı istatistiklere göre Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi, YGS 1, YGS 2 puan ortalaması sıralamasında Türkiyede bulunan toplam 7 bin 884 lise arasında T

ÖSYM’nin 15 Mart 2012 tarihinde yayımladığı istatistiklere göre Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi, YGS 1, YGS 2 puan ortalaması sıralamasında Türkiye’de bulunan toplam 7 bin 884 lise arasında Türkiye birincisi, LYS Matematik Fen puan ortalamasında da Türkiye ikincisi olarak açıklandı. 2011 Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi Sınavı’na son sınıf düzeyinde 7 bin 884 liseden 757 bin 275 öğrenci katıldı. Yapılan değerlendirme sonunda adayların yüzde 27’si bir yükseköğretim kurumuna yerleşme hakkı kazandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, “2011 yılı içinde, üniversitelere alınacak öğrencileri belirlemek için merkezimiz tarafından biri Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), diğeri Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) olmak üzere iki sınav yapılmıştır. Bu sınavların amacı, ortaöğretimdeki eğitim ve öğretimi değerlendirmek değil,  üniversitede başarılı olabilecek öğrencileri seçmektir. Ancak ortaöğretim okulları kendilerini değerlendirebilmek, diğer okullar ve özellikle kendi türündeki okullar ile durumlarının karşılaştırabilmek için sınav sonuçlarına ihtiyaç duymaktadır” dedi.

Amacı ortaöğretimdeki eğitim ve öğretimi değerlendirmek olmayan bu sınavların sonuçlarını ölçülü olmak koşuluyla okulların kendilerini değerlendirmek için kullanmalarında bir sakınca olmadığını söyleyen Prof. Dr. Ali Demir, “Değerlendirmelerde, müfredat programını, eğitim olanaklarını ve çevre koşullarını göz önünde tutarak kendi sonuçlarını kendine benzer okulların sonuçlarıyla karşılaştıran ve değerlendiren okul yönetimleri kendileri için daha yararlı ve daha yönlendirici bilgiler elde edebileceklerdir. Bu çalışmanın ortaöğretim okullarına, üniversitelere, araştırmacılara, adaylara ve diğer ilgilenenlere yararlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BAŞARIYI KONYA’MIZA HEDİYE EDİYORUZ

Yayınlanan istatistiksel sonuçlara göre YGS 1 ve YGS 2 Puan ortalamasında Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesinin Türkiye birincisi olması okul yöneticileri tarafından sevinçle karşılandı. Okul Müdürü Hanifi Davarcı, “Öğrencilerimiz ailelerinin ve biz eğitimcilerin yüzünü ağartmıştır. Bu başarıları ile memleketimize faydalı ve hayırlı birer insan olacaklarının ilk işaretini vermişlerdir. Bizlere de eğitim kurumlarına yaptığımız hiç bir yatırımın boşa gitmediğini göstermişlerdir. Bu başarıyı Konya’mıza hediye ediyoruz. öğrencilerimizden Muhittin Kurnaz 2011 YGS’de Türkiye ikincisi olarak okulumuza bir sevinç yaşatmıştı. Bu derece ile okulumuzun kitlesel ortalamada da çok başarılı olduğu tescillendi. Bu başarının elde edilmesinde emeği olan idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrenci velilerimizi ve özellikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Okul Eğitim Koordinatörü Mehmet Ersoy da yaptığı değerlendirmede, “Öğrencilerimiz YGS 1 ve YGS 2 puan ortalamasıyla Türkiye birincisi olmuşlardır. Dereceler bununla kalmamıştır. Ayrıca Fen 1 net ortalamasında Türkiye birincisi, Matematik-Fen Puan ortalamasıyla Türkiye ikincisi, Sosyal 1 net ortalamasında Türkiye ikincisi, Temel Matematik net ortalamasında Türkiye üçüncüsü, LYS Coğrafya 1 net ortalamasında Türkiye birincisi, LYS Fizik net ortalamasında Türkiye ikincisi, LYS Biyoloji Net ortalamasında Türkiye üçüncübü, olarak elde edilmesi zor bir başarıya imza attı. Bu başarının kazanılmasında öğretmenlerimizin ve velilerimizin katkısı büyüktür. Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının üniversite hayatında da devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.