Büyükkoyuncu Fen Lisesi, dünya ikincisi oldu

Büyükkoyuncu Fen Lisesi, dünya ikincisi oldu

Dünya 43. Fizik Olimpiyatı 87 ülkenin katılımıyla Baltık Ülkesi Estonyanın başkenti Talhinde gerçekleşti

Dünya 43. Fizik Olimpiyatı 87 ülkenin katılımıyla Baltık Ülkesi Estonya’nın başkenti Talhin’de gerçekleşti. Türkiye’ye ilk Gümüş Madalyayı 2012 Londra olimpiyatından önce Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi Öğrencisi Abdurrahman Akkaş dünya ikincisi olarak kazandırdı.

2012 LYS’de de Türkiye üçüncüsü olan Abdurrahman Akkaş, “Ülkeme Dünya İkinciliği kazandırarak gümüş madalyayla dönmekten çok mutluyum. 3 yıl süren zorlu aşamalardan geçerek ülkemi dünyada temsil etme hakkı kazandım. Okulumun, öğretmenlerimin desteğini arkamda hissederek yarışmalara katıldım. Bana güvenenleri mahcup etmediğime memnunum. Dünya İkinciliği Konya için de okulum için de bir ilk. Bu başarı beni ayrıca gururlandırıyor. Ayrıca Olimpiyat çalışmalarında kazandığım disiplin ve birikimle 2012 LYS’de Türkiye üçüncüsü oldum. Şimdi istediğim üniversiteye girme hakkı elde ettim. İlköğretim ve Lisedeki her öğrenci arkadaşıma Olimpiyat çalışmalarına katılmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Hanifi Davarcı da yaptığı açıklamada, “Üç sene önce başladığımız bilim olimpiyatlarına hazırlanma çabalarımız ulusal ve uluslararası yarışmalarda meyvelerini vermeye başladı. Yaptığımız hazırlıkların bu kadar kısa sürede başarı getirmesi ciddi yatırımların ve olağanüstü gayretlerin bir neticesidir. Allahın izniyle bu yıl 2012 YGS ve LYS’de Türkiye birincisi ve Türkiye üçüncüsü çıkarmanın sevincini yaşarken, bilim olimpiyatlarında da ilk defa milli olmanın ve dünya ikinciliğinin gururunu yaşıyoruz. Öğrencisiyle, öğretmeniyle, koordinatörüyle bütün olimpiyat ekibimizi tebrik ediyorum. Geleceğin dünyasında söz sahibi olacak genç bilim adamlarını insanlığın hizmetine sunmaya devam edeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.