Büyükelçi Bagdad’ın Konya sevgisi

Büyükelçi Bagdad’ın Konya sevgisi

Kazakistan Büyükelçisi Bagdad Amreyev, Başkonsolosluk Müsteşarı Askhat Dautov ve Ticaret Ataşesi Askhat Kessikbayev ile birlikte Konyaya gelerek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Büyükelçi Amreyev, daha sonra Konya Ticaret Odası’na geçti.  
Konya Valiliğini de ziyaret eden Amreyev, Konya Valisi Osman Aydın’la bir araya geldi.  
Valilik ziyaretinde Türkiye’nin ülkeleri açısından çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Amreyev, “2 ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle ülkeler arası ekonomik işbirliğini arttıracağız.” dedi. Vali Osman Aydın ise, “Kazakistan’la tarihin derinliklerinden gelen bir kardeşlik bağımız var. Bu ziyaret ile ilişkilerimiz gelişecektir. 2 ülke arasındaki dostane ilişkiler pekişerek gelişecektir. Sayın büyükelçiye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Daha sonra Aydın, Büyükelçi Amreyev’e porselen tabak hediye etti. Amreyev’de ülkesinin yerel müziklerini içeren bir müzik CD’sini Aydın’a takdim etti.
Konya temasları sırasında Konya Ticaret Odası’nı ziyaret eden Amreyev, Türkiye ile 10 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak için karşılıklı işbirliğinin artması gerektiğini söyledi. Başkan Üzülmez de önümüzdeki aylarda Kazakistan’a ticari işbirliği için bir heyet göndereceklerini söyledi. Konya’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Büyükelçi Bagdad Amreyev ise, “İki kardeş ülkenin ticari faaliyetlerinin artması için yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. Kazakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağları ilişkilerin en üst düzeyde, en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Biz bu kardeşlik bağlarının güçlenerek artmasını istiyoruz” dedi.
Amreyev en son olarak da gazetemizi ziyaret ederek gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arslan’la bir araya geldi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.