Büyükçekmeceli Kadınlar, Şiddete Karşı El Emeklerini Sergiledi

Büyükçekmeceli Kadınlar, Şiddete Karşı El Emeklerini Sergiledi

Büyükçekmece’de kadına karşı şiddete dikkat çekmek isteyen kadınlar özel bir sergi hazırladı. El emeği göz nuru ürünlerin görücüye çıktığı sergiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Büyükçekmece Bele...

Büyükçekmece’de kadına karşı şiddete dikkat çekmek isteyen kadınlar özel bir sergi hazırladı. El emeği göz nuru ürünlerin görücüye çıktığı sergiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi tarafından düzenlenen "Sevgi ve Hoşgörünün Sanatla Buluşması" temalı yılsonu el sanatları ürünleri, düzenlenen sergiyle görücüye çıktı. Büyükçekmeceli kadınlar, Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi sanat merkezinde bir yıl boyunca eğitim gördükten sonra, kendi elleriyle yaptıkları eserlerini sergiledi. "Sevgi ve Hoşgörünün Sanatla Buluşması" adıyla Büyükçekmece Kültür Park tarihi Kervansaray’da açılan sergiye ilgi çok yoğun oldu. Serginin açılışını gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, stantları tek tek gezerek kursiyerleri ve eğitmenleri kutladı.

“2016 YILINI SEVGİ VE HOŞGÖRÜ YILI İLAN ETMİŞTİK”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sergiyle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmaktan bahsetti. Akgün konuşmasında,“Kadına karşı şiddeti biraz ön plana çıkartan ve halkın bu konudaki duyarlılığını artırma noktasında özel bir sergi düzenlendi. Zaten Büyükçekmece Belediye Meclisi 2016 yılını sevgi ve hoşgörü yılı ilan etmişti bu sergi de bunun devamı.” İfadelerini kullandı.

23 BİN KİŞİ EĞİTİM ALIYOR

Akgün ayrıca Büyükçekmece’de yaşayan vatandaşların sanata olan ilgilerinden de bahsetti. Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’nde çok sayıda vatandaşın eğitim aldığını hatırlatan Akgün konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Halk Akademisi’nde 110 branşta 20 bine yakın vatandaşımız eğitim alıyor. Burada gördükleriniz sadece el sanatları yıl sonu sergisi. Burada altının çizilmesi gereken şey şudur; iyi, kötü, güzel hiç fark etmez. Büyükçekmece’nin nüfusu 300 bin kişi. 23 bin kişi Büyükçekmece Halk Akademisi’nin bir yerlerinde eğitim alıyor. Bunların yaşı 5 ila 85 arası değişiyor.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.