Büyük dayanışma

Büyük dayanışma

Darbe girişimi sonrası meydanlara çıkan vatandaşın 'demokrasi nöbeti' sürüyor. Konyalılar, darbe girişiminin beşinci gününde yine Mevlana Meydanı'nda biraraya geldi. Konya'da siyasi partiler ise darbe girişimine karşı birlik oldu

Darbe girişimine tepkiler artarak devam ediyor. 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminin ardından Konya’da binlerce vatandaş darbe girişimine tepki göstermeyi sürdürüyor. Konya’da Türkiye’ye ve demokrasiye karşı yapılan darbe girişimi sonrasında vatandaşlar tepki göstermeye devam ediyor. Vatandaşlar trafikte araçlarıyla konvoy oluşturarak ve Mevlana Meydanı’nda toplanarak darbecilere tepki göstermeye ve demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor. Şehrin çeşitli yerlerinde toplanan vatandaşlar sloganlar atarak tepkilerini dile getirmeyi sürdürüyor.

IRAK VE SURİYELİLER MEYDANLARDA

Darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla ilk günden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaş, Türkiye'nin 81 kentinde demokrasi nöbetini sürdürüyor. Protestolar artarak devam ediyor. Her yaştan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'nda bu akşam da yerini aldı. Çocuk ve kadınların da katıldığı demokrasi nöbetine, vatandaş sloganlar ve açtıkları pankartlarla yaşanan girişime tepkilerini dile getirdi. Konya'da yaşayan Irak Türkmenleri ve Suriyeliler de darbe girişimine karşı meydana çıktı.

BAŞKANLAR BİRLİK MESAJI VERDİ

Birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun başkanları, darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi nöbetine katılarak birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Meydanda vatandaşla bir araya gelen başkanlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Demokrasi nöbetinin beşinci gününde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ile birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi meydandaki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış da alana gelerek darbe girişimine karşı meydana çıkan halka destek verdi.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI

Meydanda toplanan halka hitap eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, milletin destan yazdığını vurguladı. Toru, "Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde demokrasi nöbetinin 5. gününde Mevlana Meydanı'ndayız" dedi. "Vatanperver kardeşlerimiz sayesinde darbe heveslilerinin hevesleri kursaklarında kaldı" diyen Toru, "Konya, yaşlısıyla genciyle gecenin yarısında vatan için nöbette. Başkomutanımızın çağrısına uyarak meydanları dolduran hemşehrilerimi tebrik ediyorum. Allah milletimizden razı olsun" sözlerini kullandı.

MİLLETİMİZ TARİH YAZIYOR

Meydanda konuşan ve milletin darbe girişimine karşı gösterdiği tavırla tarih yazdığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Musa Arat da, darbe girişimini bir kez daha kınadı. Darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılacağını dile getiren Arat, şunları söyledi: "Meydanları boş bırakmıyoruz. Darbecilere karşı meydanlardayız. Milletin evlatları kendi kaderine sahip çıkıyor, kendi tarihini yeniden yazıyor."

PARTİLER TEK SES OLDU

Daha sonra söz alan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ise, darbe girişiminin millet tarafından engellendiğini kaydetti. Yalman, "Darbe girişimine karşı tüm siyasi partiler tek ses oldu. Ortak bildiriler yayınlandı. Partiler darbeyi yüksek sesle kınadı. Bir birlik ortamı oluştu. Örnek bir birliktelik gördük. Parti olarak darbelere karşı olduğumuzu sürekli dile getiriyoruz. Ülkemiz darbelerden çok çekti" açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış da bir konuşma yaptı. Akış, "Konya'da darbecilere karşı tek ses var. Millet iradesine sahip çıkıyor. Darbeci girişimi başarısız oldu" sözlerini kullandı.

TEPKİLER GÜN AĞARANA KADAR SÜRDÜ

Program konuşmaların ardından son buldu. Öte yandan gecenin ilerleyen saatlerinde konvoy eşliğinde Mevlana Meydanı'ndan çıkıp şehrin çeşitli yerlerinde protestoya devam eden vatandaşlar, araçlarını Türk bayraklarıyla donatarak darbe girişimine tepkilerini gün ağarana kadar sürdürdü. Tepki gösterilerinin bir süre daha sürmesi bekleniyor.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.