'Bütün dünya akılsız bir tek Türkiye mi akıllı' demişti! Tahminleri doğru çıktı

'Bütün dünya akılsız bir tek Türkiye mi akıllı' demişti! Tahminleri doğru çıktı

Ekonomist Özgür Demirtaş'ın son tahminleri doğru çıktı. İşte o konuşma...

Geçtiğimiz günlerde Merkez bankası faiz oranı yüzde 30'a çıkartmış baz puanda 500 üstüne çıkartılmıştı. Ekonomist Özgür Demirtaş CNN TÜRK kanalında katıldığı canlı yayında asgari ücret ve Merkez bankası ile alakalı görüşlerini bildirdiği eski videosu viral oldu. Demirtaş, daha önceden sosyal medya hesabı X üzerinden Merkez Bankası'nın faiz kararını yüzde 30'a çıkartılması gerektiğini ve 500 baz puan olmasını gerektiği açıklamıştı. Merkez Bankası tahmini doğru bilen Demirtaş'ın eskiden katıldığı ve canlı yayında söylediği sözler sosyal medya da viral oldu.

Özgür Demirtaş ekonomi hareketlerini değerlendirmişti. ''Yani Mars'a adam gönderen adamlar o kadar akıllılar roket gönderecek kadar akıllılar ama faizi indirince üretim patlaması olacağını anlamayacak kadar akılsızlar mı zannediyorum? Bütün dünya akılsız bir tek biz mi akıllıyız'' ifadelerini kullandı.

Özgür Demirtaş faiz kararı açıklanmadan önceki X hesabındaki paylaşımı. '' Merkez Bankasına kibar bir uyarı yapmak istiyorum. Bugünkü faiz kararı çok önemli. Doğru adım atılması halinde ilk tebrik edenlerden olacağım (500 baz Puan ve üstü). Ancak Faiz kararı sonrası Merkez veya Kamu Bankaları Dolara Müdahale etmemeli. Boşuna rezerv yakmamalıyız. Lütfen bu hataya düşmeyelim.'' ifadeleri kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum