Bursunu, Vanlı depremzedelere gönderdi

Bursunu, Vanlı depremzedelere gönderdi

Konya'da, bir ilköğretim okulu öğrencisi, üç ayda bir aldığı 340 lira civarındaki devlet bursunu, Van'daki çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesi için gerekli okulun yapımında kullanılmak üzere

Konya'da, bir ilköğretim okulu öğrencisi, üç ayda bir aldığı 340 lira civarındaki devlet bursunu, Van'daki çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesi için gerekli okulun yapımında kullanılmak üzere bağışladı.
     Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Yeniay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Ekim'de Van'da meydana gelen depremin ardından, okul olarak yardım çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
     Okulun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öncülüğünde Van'daki depremzedelerin acılarını paylaşmak için yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Yeniay, kampanyaya öğrencilerin ve velilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
     Vanlı depremzedeler için 15 bin lira yardım topladıklarını anlatan Yeniay, ''Bu yardımları oradaki kardeşlerimizin daha iyi yaşam şartlarına kavuşması, daha iyi okullarda eğitim görmeleri için gerçekleştirdik. Öğrencilerimizden Emine Begüm Ünal (13), üç ayda bir devletten aldığı 340 lira civarındaki bursunu, ihtiyacı olmasına rağmen bağışladı. Bu bizi çok duygulandırdı'' dedi.
     Yardımları Başbakanlık Hesabı ve Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla bölgeye gönderdiklerini aktaran Yeniay, Ünal'ın bu örnek davranışını madalya ve kitap vererek ödüllendirdiklerini sözlerine ekledi.
    
     -''Gerekirse bursumu yine bağışlayabilirim''-
    
     Bursunu bağışlayan Emine Begüm Ünal ise okulda Van'daki depremzedeler için yardım kampanyası yapıldığını öğrendiğinde, katkıda bulunmak istediğini dile getirdi.
     Bir yıl önce girdiği bursluluk sınavında gösterdiği başarı sonucu burs almaya başladığını ifade eden Ünal, ailesiyle görüştükten sonra bursunun tamamını bağışlamaya karar verdiğini bildirdi.
     ''Zor durumda olan öğrencilerin iyi bir okulda okumalarını istediğim için bursumu verdim'' diyen Ünal, ''Orada okula çok ihtiyaç olduğunu düşündüm. Bursumun hepsini bağışlamaya karar verdim. Zor durumda olan arkadaşlarımıza yardım etmek amacıyla tekrar yardım kampanyası düzenlenirse, yine bursumu bağışlayabilirim'' şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.