Bursa’da 45 Dakikalık Yağmur Hayatı Felç Etti, Araçlar Yolda Mahsur Kaldı

Bursa’da 45 Dakikalık Yağmur Hayatı Felç Etti, Araçlar Yolda Mahsur Kaldı

Bursa'da, öğleden sonra başlayan ve yaklaşık 45 dakika etkili olan yağmur, özellikle şehir merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Birçok araç yolda mahsur kalırken, vatandaşlar şiddetli yağmurdan kaçarak sığınacak kapalı mekan aradı. Haşim...

Bursa'da, öğleden sonra başlayan ve yaklaşık 45 dakika etkili olan yağmur, özellikle şehir merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Birçok araç yolda mahsur kalırken, vatandaşlar şiddetli yağmurdan kaçarak sığınacak kapalı mekan aradı. Haşim İşcan Caddesi üzerindeki Demirtaşpaşa Köprüsü'nün altında araçlar mahsur kaldı, trafikte uzun kuyruklar oluşurken, metro istasyonları da yağmurdan nasibini aldı.

Şehirde saat 16.40 sularında başlayan yağmur Osmangazi, Yıldırım, Keles, Mustafakemalpaşa, Karacabey ilçelerinde etkili oldu. Haşim İşcan Caddesi'ndeki Demirtaşpaşa Köprüsü altında yol tamamen suyla dolarken sürücüler zor anlar yaşadı. Demirtaşpaşa alt geçidinden geçmek isteyen vatandaşlar da etkili yağış sebebiyle mahsur kaldı. Köprü altında mahsur kalan araç sürücüleri, dakikalarca yağmurun dinmesini bekledi. Köprü altında kalan ticari bir taksi vatandaşların da yardımıyla kurtarılırken, su birikintisine rağmen köprü altına giren minibüsün mahsur kalması da kameralara yansıdı. Yolun diğer şeridindeki yolda kalan iki araca rağmen minibüs sürücüsünün ‘geçerim’ düşüncesiyle köprü altına girmesi ve mahsur kalması kameralara yansıdı.

Vatandaşlar ise köprünün merdivenleri başında yağışın bitmesini bekledi. Bazı vatandaşlar da metro istasyon girişlerine sığındı. BursaRay istasyonlarını da su bastı. Demirtaşpaşa İstasyonu’nu kullanan vatandaşlar zorluk yaşadı. Yağmur sebebiyle seferlerde aksama olmazken, istasyonlardaki su birikintilerini görevliler temizlemeye çalıştı. Uluyol Caddesi’nde aniden bastıran yağmur sebebiyle vatandaşlar heyecanlı anlar yaşadı. Bir anda kaldırım ve yollar su altında kaldı. Vatandaşlar, sığınacak kapalı bir mekan aradı. Çok sayıda iş yerini su basarken şehrin muhtelif yerlerinde araçlar su birikintilerinde mahsur kaldı. Altıparmak Caddesi'nde de yolda biriken su sebebiyle bazı araçlar mahsur kaldı.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağmurun Bursa’da etkili olduğunu, Mustafakemalpaşa ve Keles’e metrekareye ortalama 15 kilogram yağmur düştüğünü, şehir merkezine de yer yer ortalama 15 kilogram yağmur düştüğünü bildirdi. Yağmur yağışının Karacabey’de de etkili olduğunu belirten yetkililer, yağışın yarın da zaman zaman etkili olabileceğini bildirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.