Burkay: Silahların Tekrar Konuşup Kan Dökülmesini İstemiyoruz

Burkay: Silahların Tekrar Konuşup Kan Dökülmesini İstemiyoruz

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay silahların bir kez daha konuşup kan dökülmesini istemediklerini belirtti.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay silahların bir kez daha konuşup kan dökülmesini istemediklerini belirtti. Burkay sorunların şiddetle, kavgayla değil, barışçıl yöntemlerle çözülebileceğini kaydetti.
"Özgürlük ve Barış Yürüyüşü" kapsamında Mersin'e gelen Burkay partililerle birlikte İl Jandarma Komutanlığı önünden Atatürk Caddesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
Burada gazetecilere ve partililere bir konuşma yapan Burkay
sorunların diyalog ve barış yoluyla çözülmesinden yana olduklarını söyledi. Şiddetin sorunları çözmediğini bildiklerini ve bunun ülkede yaşanan deneyimle herkesin gördüğünü ifade eden Burkay "Son 30 yıllık çatışma çok büyük bedellere,
çok büyük acılara mal oldu ama sorunu çözmeye yetmedi. Ne baskılar, ne de silahlı şiddet sorunu çözmedi. Sonunda hem devlet hem Kürt tarafı savaşan kesim şu noktaya geldi. Bu iş silahlarda çözülmez şiddetle çözülmez. Dolayısıyla yeni bir süreç başladı silahlar sustu. Biz bundan memnunuz. bunun devam etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Bir kez daha silahların konuşmasını ve kan dökülmesini istemediklerini dile getiren Burkay bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istedi.
Gittikleri her yerde bu yönde mesajlar verdiklerine dikkat çeken Burkay "Öyle sanıyorum ki barışçıl yöntemlerle sorunlarımızı çözebiliriz. Kutuplaşmayla kavgayla şiddetle değil. Bir birimizi dinleyerek bir birimizi anlayarak ülkenin yararına olan adımları atabiliriz ve atmalıyız. Kürt sorunun çözümü için belli adımlar atıldı tabi. Bizim bu gezimiz ve bu görüşlerimizi özgürce dile getirmemiz bile bunun işaretidir" diye konuştu.
Kürt sorununun büyüklüğüne işaret eden Burkay şöyle devam etti: "Bu devasa bir sorun. Böylesine büyük sorunların çözülmesi için büyük adımların atılması gerekir. Bu konuda parlamentoya hükümete, devlete, aydınlara ve halka görev düşüyor. Bu sorunların çözülmesi için gerekli projeler yapılmalı gerekli adımlar atılmalı."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.