Burçlu Öğrenciler Adana Kebabının Püf Noktalarını Öğrendi

Burçlu Öğrenciler Adana Kebabının Püf Noktalarını Öğrendi

Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu öğrencileri, derste öğrenmiş olduğu bilgileri düzenlenen faaliyetlerle de pekiştiriyor. Okulun 4. sınıf öğrencileri, Adana kebabının püf noktalarını uygulamalı olarak öğrendi.Burç Kozan Mimar Fatma...

Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu öğrencileri, derste öğrenmiş olduğu bilgileri düzenlenen faaliyetlerle de pekiştiriyor. Okulun 4. sınıf öğrencileri, Adana kebabının püf noktalarını uygulamalı olarak öğrendi.

Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu öğrencileri Sosyal Bilgiler dersini, Dağılcak Mesire Alanı’nda yaptı. Adana’nın tarihini, kültürünü ve yöresel yemeklerini öğrenmek için Dağılcak’a giden öğrenciler yöresel lezzetlerden kebabı ustalarla birlikte hazırladı.

Adana kebabı yapmasının püf noktalarını usta ellerden öğrenen Burçlu öğrenciler, merak ettikleri konuları da yine kebap ustalarına sorarak bilgi aldı. Adana kebabının nasıl yapıldığının yanı sıra, içerisine neler konulduğunu, şişlere nasıl takıldığını ve ayrıca etlerin nasıl pişirilmesi gerektiğini uygulamalı olarak öğrenen öğrenciler, derste gördükleri oldukları bilgileri böylece yerinde de görerek pekiştirme fırsatı buldu.

Burçlu öğrenciler kebap ustaları ile birlikte yaptıkları ve pişirdikleri kebabı ise daha sonra büyük bir afiyetle yedi. Yemeklerini yedikten sonra Sınıf Öğretmenleri Serap Koç ile birlikte mesire alanını gezen öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan öğretmen ve okul yöneticilerine teşekkür etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.