Burç Okulları’nın 115 Öğrencisi Üniversiteli Oldu

Burç Okulları’nın 115 Öğrencisi Üniversiteli Oldu

Adana'da, anaokulundan liseye kadar her yıl gördüğü yoğun talep nedeniyle art arda okul açan Özel Burç Okulları, yeni eğitim-öğretim yılına yine hızlı girdi. Özel Burç Vural Liseleri’nde düzenlenen "Öğretmen, öğrenci ve veli tanışması”...

Adana'da, anaokulundan liseye kadar her yıl gördüğü yoğun talep nedeniyle art arda okul açan Özel Burç Okulları, yeni eğitim-öğretim yılına yine hızlı girdi. Özel Burç Vural Liseleri’nde düzenlenen "Öğretmen, öğrenci ve veli tanışması” programına katılım yüksek oldu.

Çocukların başarısının veli-okul işbirliğinden geçtiğine inanan Burç Okulları, program kapsamında öğrencilerin geçtiğimiz yıl dereceye giren deneysel projeleriyle birlikte, Avrupa Birliği’nde dereceye giren fotoğraflarını sergiledi. Velilerine yaşam boyu eğitim anlayışıyla yaklaşan Burç Okulları'ndaki etkinlikte, açık büfe, kokteyl, pamuk şeker ve birbirinden lezzetli ikramlarla hoşça vakit geçirildi.

Programında, minikler, palyaço ile eğlenceli dakikalar geçirirken, veliler de konferans salonunda FEM Yayınları Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç konuşmacı olarak yer aldığı “Başarının Anahtarı’’ konulu seminere katıldı.

Ailelere bilgiler veren Faruk Ardıç, "Yapılan araştırmalara göre eğitim seviyeleri bakımından birinci gelen ülke Finlandiya. Türkiye'nin Finlandiya seviyesine ulaşabilmesi için bütün olanaklarını yüzde yüz yirmi arttırması gerekiyor. Başarılı bir eğitim için, öğretmen başına düşen 16,4 öğrenci sayısının, 1,4’e seviyesine indirilmesi gerekiyor." dedi.

Sınavların aslında zor olmadığını belirten Ardıç “Bilgi, dersi iyi dinleyerek ve evde tekrarı edilerek öğrenilir. Analiz ve sentez ise çocukların ders dışında öğrendiği bilgileri yazılı sınava veya teste yansıtabilmesidir. En önemli konu olan hız ise zamana karşı çözüm miktarını arttırmaya denir. Hızı çok iyi kullanmak ve asla kaygıya düşmemek gerekiyor. Bu konuda çocuklarınıza mutlaka destek olun’’ şeklinde konuştu.

115 ÖĞRENCİMİZ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Üniversite, TEOG sınavında, olimpiyatlarda, projelerde, sporda ve sanatta öğrencilerinin büyük başarılara imza attığını söyleyen Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Mustafa Gürhan sözlerine şu şeklide devam etti: “Liselerimiz bazında, öğrencilerimizden 35’i tıp, 21’ı hukuk, 32’si mimarlık ve mühendislik, 11’i idari bilimler, 10’u eğitim 6’sı da diğer fakülteleri kazandı. Toplamda 115 öğrencimiz üniversiteli oldu."

Programın sonunda Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ramazan Erkoç, Burç Vural Liseleri adına Faruk Ardıç’a hediye takdim ederek teşekkür etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.