Burası Konya merkeze 30 kilometre! Ağaçların dibinde kilolarca mantar var

Burası Konya merkeze 30 kilometre! Ağaçların dibinde kilolarca mantar var

Konya'da mantar toplayan çok sayıda vatandaş var. Özellikle hafta sonu hobi olarak mantar toplamaya çıkanlar en çok mantarı nerede bulabileceklerini araştırıyor. Konya merkeze 30 kilometre mesafede yer alan orman tam bir mantar cenneti.

Konya'da yoğun şehir hayatından sıkılan vatandaşlar farklı hobiler arıyor. Son yıllarda avcılık ve mantar toplayıcılığı hızla yayılıyor. Doğanın dinlendirici atmosferinde vakit geçirirken mantar toplamak mümkün. Zehirli ve zehirsiz mantar ayrımını yapabilenler topladıkları mantarlarla eşsiz lezzeti tadıyor. Mantar cenneti olan Türkiye'de bu hobiyi birçok bölgede gerçekleştirmek mümkün.

kent-ormani-22.webp

BU ORMAN TAM BİR MANTAR CENNETİ

Üstelik bunu Konya kent merkezine sadece 30 kilometre mesafede yer alan ormanda yapabilirsiniz. Konya'daki Kent Ormanı vatandaşın piknik için gittiği en önemli konumlar arasında.

mantar-83883.jpg

Doğayı sevenler burada hem piknik hem de yürüyüş yapıyor. Aynı zamanda mantar cenneti olan orman ilgi çekmeye devam ediyor.

mantar-3.webp

Ağaçların dibinde çok sayıda mantarın olması vatandaşı sevindirdi. Yağmurdan sonra mantar sayısının daha da arttığı söyleniyor. Uzmanlar ise mantar toplamadan önce eğitim alınması gerektiğini ifade ediyor. Zehirli mantarların çok olduğunu belirten uzmanlar çeşitli tavsiyelerde bulunuyor.

30-kilometre.jpg

ORMANDA HANGİ MANTARLAR ZEHİRLİDİR?

Mantarların yenilebilir, yenilmeyen ve zehirli olarak ayrı grupları bulunmaktadır. Yenilemeyen türler zehirli olmamakla birlikte yapılarının sert olması, kokularının ve tatlarının kötü olması sebebiyle yenme özelliği bulunmamaktadır.

mantar-989.jpg

Türkiye'de yaklaşık 100 adet zehirli türü ve yaklaşık 10 adet öldürücü türü bulunmaktadır. Bu konuda uzmanlığı olmayan kişilerin doğada rastladığı ve zehirli olup olmadığını bilmediği çok hücreli besine dokunmaması ve tüketmemesi gerekir. Bu yüzden mantardan anlamayan vatandaşların bu hobiyi icra etmemesi tavsiye ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum