Bunama önemli bir sağlık sorunudur

Bunama önemli bir sağlık sorunudur

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından organize edilen ''Nöroloji Sürekli Eğitim Toplantısı-2'' etkinliği düzenlendi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, Anemon Otel'de düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, bunamanın (demans) yaşlı nüfusun çoğalmasına paralel olarak artan önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi. 
Bunamaya neden olan hastalıkların başında alzheimer hastalığının geldiğine dikkati çeken Öztürk, ''Bu nedenle risk faktörlerinin ortadan kaldırılması ve hastalığı önlemeye yönelik çalışmalar giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Hastalık, 85 yaş üstü bireylerin neredeyse yarıya yakınını, 65 yaş üstü bireylerde ise yaklaşık 10 kişiden 1'ini etkilemektedir. Bu hastalıktan korunabilmek için erken dönemde önlemlerin alınması çok önemli'' diye konuştu. 
Türk Nöroloji Derneği çatışı altında çeşitli illerde ''Sürekli Eğitim Toplantıları''nı belli aralıklarla düzenlediklerini belirten Öztürk, şunları kaydetti: 
''Farklı bölgelerde, bölgeye özgü deneyimlerin paylaşılması, olguların tartışılması mesleki gelişimde ve nöroloji asistan eğitiminde çok yararlı olmaktadır. Bu kapsamda, fakültemizin önderliğinde Konya'da da bilimsel ve sosyal bir paylamış ortamı olmasını dilediğimiz toplantıların ikincisini gerçekleştirdik.'' 
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaynak Selekler de demans alanındaki çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. 
Toplantıya, Meram Tıp Fakültesi, Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelerde görev yapan doktorlar katıldı.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.