Bülent Arınç'tan referandum önerisi

Bülent Arınç'tan referandum önerisi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından referandum sürprizi açıklamasında bulundu.

Bülent Arınç'tan referandum önerisi! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştükten sonra kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Gezi Parkı için bir referandum yapması halinde destek vereceğini açıkladı.

Başbakan Vekili Bülent Arınç, Gezi Parkı 'nda mahkeme kararında gösterilen hususlara dikkat edeceklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin İDO için yaptığı anketi hatırlatan Arınç, "Belediyenin bu konuda da referandum yapmasını desteklerim" dedi.

Bülent Arınç, Gezi Parkı 'na ilişkin mahkeme kararı hakkında şunları kaydetti: "Bu karar karşısında, bütün mahkeme kararlarına idare uymak zorunda olduğuna göre ne yapılıp yapılmadığını, nerede bir eksiklik olduğunu, en azından mahkeme sonucunda bilmemiz gerektiğini düşündüm.

Şu anda da aynı kanaatteyim. Çünkü yapılan bazı açıklamalar kafaları iyice karıştırmaktadır. AVM olacak mı olmayacak mı, betonlaşma olacak mı olmayacak mı, Gezi Parkı 'ndaki yeşil alanlar tamamen ortadan kalkacak mı kalkmayacak mı? Bu endişeleri gidermek zorundayız. Orada ne yapılacağı henüz kararlaştırılmamıştır.
Gezi Parkı 'na, Topçu Kışlası'na ne yapılacağı konusunda farklı düşünceler vardır. İstanbul'a yapılacak bir iş konusunda, Büyükşehir Belediye Başkanı ve meclisinin, büyük bir duyarlılık içinde vatandaşlarla ortak karar alması gerekebilir. Belediyelerimiz referandum yoluyla bile karar almaya çalışıyor. İDO ile ilgili anket yapılmıştı. Büyükşehir Belediyemizin referandum yapmasını gönülden desteklerim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.