Bülent Arınç’tan, Malezya Halkına Başsağlığı

Bülent Arınç’tan, Malezya Halkına Başsağlığı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kaybolan ve düşürülen Malezya uçakları sebebiyle Malezya’ya başsağlığı diledi. Arınç, "Yaşadığınız acı ve üzüntüyü Türk milleti adına paylaştığımızı tekrar ifade ediyorum." dedi.Başbakan...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kaybolan ve düşürülen Malezya uçakları sebebiyle Malezya’ya başsağlığı diledi. Arınç, "Yaşadığınız acı ve üzüntüyü Türk milleti adına paylaştığımızı tekrar ifade ediyorum." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Malezya'nın 57. Milli Günü ve Malezya Silahlı Kuvvetleri'nin 81. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Malezya'nın Ankara Büyükelçisi Amran Bin Mohamed Zin'ın ev sahipliğinde Ankara JW Marriott Otel'de düzenlenen resepsiyona Malezya Savunma Bakan Yardımcısı Datuk Abdul Rahim Bakri, diplomatik misyon temsilcileri, çok sayıda büyükelçi ve davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşan Bülent Arınç, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğine değindi. Arınç, "Karma Ekonomik Kurul Toplantısı’nın üçüncüsünü Kasım 2014 Kuala Lumpur’da gerçekleştirmeyi planladık. Önümüzdeki dönemde helal gıda ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere; müteahhitlik, altyapı, bilgi teknolojileri ve finans alanlarında ortak yatırımlara öncelik verilmesini, petrol ve doğalgaz aranması konularında işbirliği yapılmasını arzu ediyorum." şeklinde konuştu.

Gecede Malezya’nın kültürünü, konukseverliğini beraber yaşadıklarını söyleyen Bülent Arınç, kaybolan ve düşürülen Malezya uçakları sebebiyle Malezya halkına başsağlığı diledi. Arınç, "Bu akşam Malezya’nın özelliklerini bir kez daha yakından, folkloruyla, milli kıyafetleriyle ve sıcak konukseverlikleriyle beraber yaşıyoruz. Bu mükemmel gece için tekrar Sayın Büyükelçiye çok teşekkür ediyorum. Ve bir üzüntümüzü de şahsım ve milletim adına ifade etmek istiyorum. Kuala Lumpur-Pekin seferindeki uçakla, Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a gitmekte olan ve Ukrayna’nın doğusunda düşürülen uçak dolayısıyla yaşadığınız acı ve üzüntüyü Türk milleti adına paylaştığımızı tekrar ifade ediyorum. İlişkilerimizde, bize her zaman güven veren Türkiye’nin stratejik ortağı Malezya’nın ülkesi ve milletiyle sonsuza kadar güçlü, mutlu ve refah içinde yaşamasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Resepsiyonda Malezya'nın kültürel ezgilerinin yer aldığı canlı müzik dinletisi sunuldu. Davetlilere yöresel yemekler ikram edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.