Bülent Arınç'tan Gökçek'e ağır sözler

Bülent Arınç'tan Gökçek'e ağır sözler

Bülent Arınç, kendisine istifa çağrısı yapan Melih Gökçek için çok ağır konuştu.

AKP’de ‘izleme heyeti’yle başlayan tartışmaya Melih Gökçek de müdahil oldu. Gökçek, Bülent Arınç’ı paralelci ilan etti ve istifasını istedi. Arınç’ın ise buna cevabı sert oldu. Gökçek’i tetikçilik yapmakla suçlayan Arınç, “Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli insan değildir.” dedi.

Gökçek’in açıklamalarının ‘terbiyesizce’ olduğunu söyleyen Arınç, şöyle konuştu: “İçeride bazı arkadaşlarıma buna nasıl cevap vermem gerektiğini sorduğumda, ‘Muhatap almayın, Gökçek kim siz kimsiniz’ diyenler oldu. Gökçek, benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir. Görevimin başındayım. Bu görevden bugüne kadar da zamkla yapışmış koltukta oturan bir insan değildim. Onun istediği noktaya ben siyasi hayatımda çok defa gelmişimdir, her şeyi de feda etmişimdir. Ama benim bir sevdam var. O sevda koltuk sevdası, mevki-makam sevdası, çıkar-para ilişkisi, adam kandırma değil, birilerinin yaptığı gibi. Bu dava için ömrümü feda ettim. Seçimlerden sonra bu görevde olmayacağım. Şerefimle yaşayacağım. Emekli maaşı ile geçinen ama kalbi huzur içinde bir insan olarak Ankara sokaklarında dolaşacağım. Beni istifaya davet etmek, beni görevden almak için birilerine çağrıda bulunmak senin hakkın da değil haddin de değil.”

KİMİN NEREDE HAVLAYACAĞINI BİLİYORUM

Bülent Arınç, Gökçek’le ilgili seçim öncesinde konuşmayacağını, 8 Haziran’da 100 konu hakkında açıklama yapacağını belirtti. Yandaş gazetelerde kendisi hakkında yazılar çıkabileceğini vurguladı. Bu yazarların kimler olduğunu bildiğini kaydeden Arınç, şöyle konuştu:

“Ben bu cumartesi ve pazar konuşmalarımdan sonra benim aleyhimde yazı yazacak benim aleyhimde konuşacak herkesi biliyorum. Bunların çetelesi elimizde var. Hatta size gizli bir mektupla bunu veririm, 7 Haziran’dan sonra açmanız kaydıyla. Biz kimin nerede havlayacağını, kimin neler yazacağını, kimin bizi itibarsız hale getirmek için hangi işlerin içinde olacağını biliriz. Medyanın içinden de siyasetin içinden de AK Parti’nin içinden de dışından da kimlerin cumartesi pazar konuşmalarını bir şekilde itibarsız kılmak ve bizi mahkum etmek için el ele nasıl çalışacağını çok iyi biliriz. Bunu kişisel olarak yaptığını düşünüyorum, 8’inden sonra hesabını sorarım. Ama birileri arkadan kuklacılık yaparak bunu kullanmak istemişse benim kulaklarım iyi duyar, onları da teşhir ederim. Onlar da şimdiden korkmaya başlasınlar. Bana bunu saldırtan kişi veya kişileri, 8’inden sonra Allah’ın izniyle ortaya çıkarırım. Ama yüzde 99 kendi inisiyatifiyle bunu birilerine yaranmak duygusuyla yaptığını düşünüyorum. Her şeye davamız adına güzel insanlar adına katlanıyoruz. O yüzden Gökçek, bakın sayın demiyorum, bu yazdıkları ile bir tek şeyi amaçlıyor. Birincisi; bir yerlere yaranmak istiyor. İkincisi; oğlunun milletvekili adaylığını garantilemek istiyor. Daha fazlasını bana söyletmesin.”

MELİH GÖKÇEK TETİKÇİDİR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek’in ‘bir yerlere yaranmaya çalıştığını’ söyledi. Gökçek’i ‘tetikçi’ olmakla suçladı. Arınç, “Ahmet Hakan, benimle ilgili ailemle ilgili olarak bir yazıyı yazmış, onu kendisine delil olarak kabul ediyor. Şunu buradan söyleyeyim: Ben Ahmet Hakan Bey’i Sayın Gökçek’ten çok daha öncesinden beri tanıyorum. Kanal 7’den beri de kader arkadaşlığımız vardır. Son geldiği noktayı çok eleştirmiş bir insanım. Karşı karşıya gelmemeye de çok gayret eden bir insanım. Ama biliyorum ki Sayın Hakan, Gökçek’ten çok daha haysiyetlidir, namusludur. O gazetecilik yapıyor. Bunun yaptığıysa tetikçiliktir.” diye konuştu.

GÖKÇEK: ARINÇ PARALELCİ, SENİ İSTEMİYORUZ, İSTİFA ET

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki tartışmaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de dahil oldu. Gökçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ‘fitnecilikle’ suçladı ve “Seni istemiyoruz.” dedi. Mesajlarının devamında şu çağrıyı yaptı:

"ARINÇ GÖREVDEN ALINMALI"

“Arınç artık AK Parti’nin sözcüsü olamaz. Bizi temsil edemez. Bülent Arınç’a şu andan itibaren düşen görev, önce hükümet sözcülüğünden sonra da Başbakan yardımcılığından derhal istifa etmesidir. Ancak ben istifayı paralel yapının ‘sonuna kadar direneceksin’ talimatı nedeniyle çok zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Bu taktirde görev hükümete düşecektir. Arınç görevden alınmalıdır. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve hükümetimiz başımızın tacıdır. Allah’ın izniyle hiçbir fitne aramıza soğukluk sokamaz.”

Gökçek’in Arınç’ın açıklamalarını ‘darbe’ olarak nitelendirmesi de dikkat çekti. Gökçek, bu konuda şu görüşü dile getirdi: “Hep merak etmişimdir. Acaba bize nerden vuracaklar; böyle bir darbe beklemiyordum. Bizi içimizden vurmak istediler ve bu darbeyi Bülent Arınç’la gerçekleştirdiler. Herkes Arınç’ın açıklamasını hükümet adına yapılmış gibi algıladı. Daha doğrusu böyle bir algı oluşturulmak istendi ve de başarılı olundu. Oysa hükümetin bakanlarının bu konuda olaydan aşırı rahatsız olduğunu ben yakinen biliyorum. Olaydan en çok üzüntü duyan kişi ise Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur. Peki; Bülent Arınç’ın bu açıklamasının perde arkası nedir? Şimdi onu açıklıyorum; hem de belgeyle açıklamak kaydıyla.”

Gökçek ayrıca mesajlarında Arınç’ın damadı ile torununun fotoğrafını paylaştı ve olayla ilgisi olmayan ailesini hedef gösterdi. Gökçek, “Bülent Arınç’ın kızı ve damadı Doç. Dr. Ekrem Yeter fanatik paralelcidir. Bunu ben söylersem, birileri iftira atıyor diyebilir. Dünden beri konuyu araştırıyorum. Arınç’ın çıkışının hükümetle filan ilişkisi yoktur. Sadece zaman ve konu beklenmiştir ve aklınca Bülent Arınç bu vakti yakalamıştır. Arınç’ın çıkışı paralel yapının talimatıyla olmuştur. Bülent Arınç gibi dava adamı olduğunu söyleyen bir kişinin fitne ateşini yakacak böyle bir söylemi söylemesi başka türlü izah edilemez. Arınç’ın AK Partimizde fitne çıkarması mümkün değildir.” dedi. Gökçek, kendisi  hakkında iddialarda bulunan Arınç’ı mahkemeye vereceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.