Bülent Arınç: Şu Anki İhtiyacımız Eğitim Kurumları

Bülent Arınç: Şu Anki İhtiyacımız Eğitim Kurumları

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın Karacabey ilçesinde hayırsever işadamı Özer Matlı tarafından yaptırılan 24 derslikli, 500 öğrencinin eğitim gördüğü Ulviye Matlı Fen Lisesi'nin açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın Karacabey ilçesinde hayırsever işadamı Özer Matlı tarafından yaptırılan 24 derslikli, 500 öğrencinin eğitim gördüğü Ulviye Matlı Fen Lisesi'nin açılışını yaptı.

Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de hazır bulunduğu törende konuşan Arınç, Matlı ailesinin güzel bir aile olduğunu belirtti. Matlıların baba ve anneleri adına okul yaptırdığını hatırlatan Arınç, ailenin ayrıca Bursa Orhangazi Üniversitesi'ne de katkı koyduğunu vurguladı.
Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası içinde Bursa'nın ilk üç şehir içinde olduğunu vurgulayan Arınç, şu ana kadar 103 yeni okul yapıldığını ifade etti. Hayırseverlerin inşa ettirdiği okulların parasal karşılığının 325 milyon lira olduğunu dile getiren Arınç, bu sayının yakın zamanda 110'a çıkacağını kaydetti.

"ŞU ANKİ İHTİYACIMIZ EĞİTİM KURUMLARIDIR"

Arınç, şöyle konuştu: "Eğitim çok önemli. Camiler yapılabilir, Kur'an kursları yapılabilir, ama şu andaki ihtiyacımız eğitim kurumlarıdır. Hayırseverlerimiz artık bu alanda yatırım yapmalı. Eğitim öğretim yılına yeni başladık. Türkiye'de 16 milyon öğrenci ders başı yaptı. 16 milyon rakamı AB ülkelerinin birkaç tanesi edebiliyor. Şu anda 870 bin öğretmen okullarımızda görev yapıyor. 550 bin derslikte eğitim hizmeti veriliyor. Artık okullarımızda 60-70 kişilik sınıfları bıraktık, ideal sayı 25-26 düşünüyoruz. 30 kişilik sınıflar da var. Böyle bir nüfusu bütçe ödenekleri ile eğitime hazırlamak mümkün değil. O yüzden hayırseverlerimizin de katkısına ihtiyaç var. Hamdolsun Bursa, her alanda olduğu gibi bu alanda da yarışan insanlarla özelliğini gösteriyor."

Vali Münir Karaloğlu da Matlı ailesinin bu topraklarda kazandığını yine bu yörenin insanına geri vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Karacabey halkı adına Matlı ailesine teşekkür eden Karaloğlu, "Allah hayrınızı kabul etsin. Okulumuz 24 derslikli inşa edildi. Bu okuldan kendilerine ve ailelerine, Karacabey'e ve Bursamıza hayırlı nesiller yetişir diye temenni ediyorum." diye konuştu.

Okulu yaptıran işadamı Özer Matlı ise Başbakan Yardımcısı Arınç'a istikrar vurgusu yaptı. Matlı, şunları kaydetti: "Siyasi istikrarı devam ettirin. Bizler de sanayi kesimi olarak çalışmalarımızı devam ettirelim. Sonra da ailemizden aldığımız eğitim doğrultusunda seneye eşlerimiz adına, ondan sonra da çocuklarımız adına bu ülkeye borcumuzu ödemeye devam edelim." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.