Bülent Arınç: Dershane Konusu Taraflarla Yeniden Ele Alınacak

Bülent Arınç: Dershane Konusu Taraflarla Yeniden Ele Alınacak

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası, dershanelerin kapatılmasına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası, dershanelerin kapatılmasına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Arınç, konunun taraflarla yeniden ele alınacağını söyledi.

Bülent Arınç, dershaneler konusu hakkında Bakanlar Kurulu’nda bilgilendirme yapıldığını aktardı. Konunun taraflarıyla yeniden ele alınacağını söyleyen Arınç şöyle konuştu: "Etüt merkezleri ve okuma salonları planın içerisinde yok. Konuyu taraflarıyla yeniden değerlendireceğiz. Biz dershane konusunda tarafgirlik yapan bir hükümet değiliz. Nitelikli eğitimi okullarımız vermeli, dershanelere ihtiyaç kalmamalı. Dershanelere zarar vermemeliyiz, öğrencileri mağdur etmemeliyiz. Kamuoyu endişe içinde bunda haksız da değildir. Dershane gerçeğini biliyoruz. Milli Eğitim Bakanına Başbakanımız talimat verdi: 'Bu konuda kim ne söylüyorsa görüşeceksiniz, dinleyeceksiniz ve projemizi sunacaksınız.' Dershaneler konusundaki düzenleme ile ilgili bizden tarih beklemeyin. Konuşulan tarihleri de dikkate almayın. Yüreğinizi ferah tutun." şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE ARALARINDAKİ GÖRÜŞ AYRILIĞI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan ile aralarındaki görüş ayrılığı iddialarına ilişkin, "Bizim için hiçbir mesele kalmamıştır. Biz, gerekli her şeyi konuştuk ve bugün görevimizin başında yapabildiğimiz kadar bunu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

GENEL AF TARTIŞMALARI

Bir gazetecinin, "Diyarbakır'daki mitingde Başbakan Erdoğan'ın söylediği bir söz üzerine 'genel af tartışmaları' başladı, bu çerçevede hükümetin böyle bir çalışması var mı?" sorusuna Arınç, "Çok açık Sayın Başbakanın konuşması. Sadece Diyarbakır değil, bütün dünya duydu. Yazılı metne bağlı kalarak konuşmasını yaptı. Bununla ilgili paragrafı dikkate aldığınızda genel af beklentisinin bugün için hiçbir şekilde dile getirilmediğini görürsünüz. Genel af bugünün gündeminde yok. Sayın Başbakanımız o konuşmasında geleceğe ait bir perspektif çiziyor " şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.