Bülent Arınç: Başbakan'la farkı üsluplarımız var ama..

Bülent Arınç: Başbakan'la farkı üsluplarımız var ama..

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Ahmet Böken'in canlı yayın konuğu idi.

Gezi olayları sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kendisi arasındaki üslup farklılıkları olduğuna dair çıkışlara cevap veren Arınç, "Türkiye çok büyük bir badireden akıllı bir şekilde kurtuldu. Başbakan ile farklı üsluplarımız olabilir ama bu ayrıştığımız anlamına gelmez." dedi.

AÇIKLAMANIN SATIRBAŞLARI

Gezi olaylarının üzerinde epeyce geçti. Birkaç ağaçla sınırlı kalmadı. Türkiye'de protesto gösterilerine dönüştü. Gezi Parkı da yeniden dizayn edildi.  Ama herkes, her istediği yerde ve her şekide başkalarının canına, malına kast ederek gösteri yapamaz.

Gösterilerde illa İstiklal Caddesi ve Taksim'i tercih etmeleri doğru değil. Gezi olaylarının önümüzdeki süreçte farklı şekillerde ve amaçlarda gündeme geleceği yönünde istihbarat aldık.

Muhalefet partileri, hükümeti yıkamadıkları için sokak hareketlerine destek veriyor. Duyarlı yurttaşlarımızın provokatif eylemlere karşı dikkatli olmalarını istiyoruz.

Gezi olayları için önceden bazı hazırlıklar yapıldığını çok açık görüyoruz. Bu olaylar insanları ve kamu mallarını hedef alan bir gösteriye dönüştü. Olaylarda önceden planlanmış kurgunun varlığı kendini gösterdi.

Olaylarda adeta bir senaryonun uygulaması bir dış müdahalenin olduğunu göstergesidir. Gezi olaylarının benzerleri dünyanın farklı yerlerinde uygulanıyor. 

Mayıs ayı Türkiye'nin her alanda zaferler ayı oldu. Gezi olayları ile birlikte Türkiye'nin itibarı yerle bir edilmeye çalışıldı.

"ERDOĞAN İLE FARKLI ÜSLUPLARIMIZ OLABİLİR"

Türkiye çok büyük bir badireden akıllı bir şekilde kurtuldu. Başbakan ile farklı üsluplarımız olabilir ama bu ayrıştığımız anlamına gelmez.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Şiddet sona ermedikçe terörle mücadelede başarılı olduğumuzu söylemeye hakkımız yok. Hükümetimiz 10 seneden beri terörü nasıl bitirebileceğinin hesabını yapıyor. 

Öyle bir çözüm süreci olmalı ki örgüt tamamen silahı bırakıp siyasi mecralarda fikrini beyan etmeli. 

Örgütün çıkışları zamana yayılmamalı, çok kısa sürede tamamlanmalıdır. Çözüm sürecine karşı çıkanlar sadece Kandil'dekiler değil. 

Tüm anne ve babalar bizden acıların dindirilmesini istedi. Yaptığımız iş o'dur. Tüm endişelerimize rağmen çözüm süreci hedefe doğru olumlu ilerliyor. 

Kontrol dışı bazı gruplar süreci sabote etmek istiyor. Örgüt temsilcilerinin az konuşması ve sinir uçlarımıza dokunulmaması lazım. Şiddet içermeyen propragandayı serbest bıraktık. Bizi pişman etmesinler. 

Bu örgütlerin çözüm sürecine engel olacak gücü yok. Milletin sabrını taşırmasınlar. Halk bizden çözüm sürecinde başarılı olmamızı istiyor.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR

Suriye malesef bir bölünme ve parçalanma istidadı gösteriyor. Esad bölgedeki Kürtleri Türkiye'ye karşı bir koz olarak kullanmak istiyor.

Suriye'de Irak'takine benzer bir yapı oluşturmak isteyenler olabilir. Suriye'ye bir askeri müdahale planımız yok.

Türkiye'de hiç kimse bir bölünme, parçalanma arzusunda değil. Türkiye'deki Kürtler'in örnek alabileceği ve gidebileceği bir yer yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.