‘Buğday alım fiyatı  yanlışından dönün’

‘Buğday alım fiyatı yanlışından dönün’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Üreticilerin birçok girdi kalemine yüzse 100'ü aşan zamlar yapılırken, alım fiyatlarına sadece yüzde 12'lik bir zam yapılması kabul edilemez. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir” dedi.

2024 yılı hububat alım fiyatı, çiftçiler tarafından düşük bulunurken, hükümete tepkiler gelmeye devam ediyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümete ‘bu yanlıştan dönün’ çağrısında bulunurken, çiftçinin girdi maliyetinin aşırı şekilde arttığına dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2024 hububat alım fiyatlarını açıkladı. TMO makarnalık buğday için ton başına 10 bin, ekmeklik buğday için ton başına 9 bin 250 ve arpa için ton başına 7 bin 250 lira ödeme yapacak. Bu fiyatlar, tarımsal üretimin başkenti Konya’da tepkiyle karşılandı. Çiftçiler, yeni fiyatları kabul etmediğini ifade ederken, ziraat odaları ortak açıklamalar yaparak, fiyatların revize edilmesini istedi.

FİYATLAR TAM HAYAL KIRIKLIĞI!

Konu ile ilgili bir açıklama da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan geldi. Karamollaoğlu, şunları belirtti: “Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2024 yılı için açıkladığı hububat alım fiyatları, çiftçimizin girdilerindeki yüksek maliyet karşısında tam bir hayal kırıklığıdır. Buğday için ton başına 9 bin 250 arpa için ise 7 bin 250 TL olarak belirlenen alım fiyatları, çiftçimizi sefalete mahkûm edecektir. Mazot, gübre, elektrik ve benzeri birçok girdi kalemine yüzse 100'ü aşan zamlar yapılırken, alım fiyatlarına sadece yüzde 12'lik bir zam yapılması kabul edilemez. Bu yanlıştan derhal vazgeçilmelidir.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum